2024.03.29, Péntek
További épületek felújításával folytatódik a Ludovika fejlesztése
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

További épületek felújításával folytatódik a Ludovika fejlesztése

magyarepitok.hu, nke.hu

2021.04.07. 18:30 - Kolinek Nóra

Az egyetem a mostani kiírásban műszaki ellenőri és mérnök tanácsadói feladatok ellátására várja az ajánlatokat.

Hirdetés

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) budapesti campusán (Ludovika – a szerk.) található épületek felújításáról rendszeresen beszámolunk. Legutóbb a ZÁÉV Építőipari Zrt. épített át egy műemléki védelem alatt álló szárnyépületet, amelynek átadásáról a tavalyi év júliusában írtunk.

Az NKE az uniós közbeszerzési közlönyben most újabb épületek korszerűsítésére írt ki ajánlati felhívást, amelyben elsősorban műszaki ellenőri és mérnök tanácsadói feladatok ellátására keresik az ajánlattevőket.

 

Színházzá alakított vívóteremből épül rendezvényközpont

Az ajánlati felhívás két részből áll:

  • az első részben az egyetem Diószegi utcai részlegén található 612 négyzetméteres tóparti épület belső átalakítása során szükséges építési műszaki ellenőri, mérnök tanácsadói feladatok ellátására;
  • a második részben az Üllői úti 1741 négyzetméteres Ludovika Vívóterem és Rendezvényközpont felújítása, és az átalakításához kapcsolódó építési műszaki ellenőri, mérnök tanácsadói feladatok ellátására várják az ajánlatokat.

A Ludovikához tartozó egykori Vívótermet 1892-ben építették. Nagy Bálint és Arnóti Éva építészek, és Magyari Éva belsőépítész tervei alapján alakították át színházzá. A Bárka Színház 1999. és 2014. között működött az épületben.

A tervek szerint az épület kisebb kulturális rendezvényeknek, valamint az egyetemi klubéletnek adhat helyet a jövőben.

 

Folyamatosan újulnak meg a campus épületei

Az utóbbi években számos fejlesztést kapott az egyetem:

  • a Magyar Építő Zrt. kivitelezésében 2017-ben a Rendészettudományi Kar speciális oktatási épületet és kollégiumot kapott;
  • a lovardát és a sportközpontot a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market Építő Zrt. valósította meg;
  • továbbá felépült az egyetem civil hallgatóinak 600 férőhelyes kollégiuma, mely 2018-ban építőipari nívódíjban részesült. A 13 ezer négyzetméteres intézményt a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a PBE Építő Kft. alkotta konzorcium kivitelezte a Finta és Társai Építész Stúdió Kft. tervei alapján.
Mi épül?Budapestoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés