2024.03.29, Péntek
Tűzszimulációs lakóház épül egy új katasztrófavédelmi beruházás keretében
Illusztráció - baon.hu

Tűzszimulációs lakóház épül egy új katasztrófavédelmi beruházás keretében

MTI

2021.08.06. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A piliscsabai katasztrófavédelmi őrs a tervek szerint négy, napi 24 órában szolgálatot teljesítő tűzoltó, egy gépjárműfecskendő, az őrsparancsnok és egy katasztrófavédelmi megbízott bázisa lesz.

Hirdetés

Tűzoltólaktanya épül Piliscsabán, ahol egy új katasztrófavédelmi őrs is helyet kap - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlmeményéből. A beruházás részeként a későbbiekben elkészül majd egy modern technikával felszerelt tűzszimulációs ház is, ahol az ország tűzoltói gyakorolhatnak.

A közlemény szerint a beruházás a Kohéziós Alap támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával, 2,176 milliárd forint támogatásból valósul meg.

A piliscsabai katasztrófavédelmi őrs a tervek szerint négy, napi 24 órában szolgálatot teljesítő tűzoltó, egy gépjárműfecskendő, az őrsparancsnok és egy katasztrófavédelmi megbízott bázisa lesz, emellett gyakorlati képzőhelyként is működik majd.

 

2023-ban indulhatnak a képzések

Az 1356 négyzetméteres, kétszintes laktanyában szerállások, műszaki helyiségek, hálók és oktatótermek kapnak helyet, az őrs pedig 13 település lakóinak biztonságát szolgálja majd. Közölték azt is, a projekt részeként a későbbiekben megépülő 166 négyzetméteres tűzszimulációs ház egy kétszintes lakóház különleges módon kialakított utánzata.

Az égési folyamat propángázzal imitálható, az abból származó égéstermékek nem szennyezik a környezetet. Az épületet távvezérléssel működtetik majd. A munkaterületet csütörtökön átadták, és a tervek szerint 2023-ban az őrs megkezdheti működését, és a képzések is elindulhatnak a tűzszimulációs házban.

Mi épül?katasztrófavédelemOrszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Piliscsabatűzoltóság

Hírlevél

Hirdetés