2024.03.19, Kedd
Éjszakai munkával folytatódik a Blaha Lujza téri csomópont útjainak építkezése
BKK

Éjszakai munkával folytatódik a Blaha Lujza téri csomópont útjainak építkezése

magyarepitok.hu, BKK

2021.10.19. 13:53 - Szabó Ákos

A Strabag nemcsak az útburkolaton, hanem már többek között a szökőkutakon is dolgozik.

Hirdetés

Átfogó képet ad a Blaha Lujza tér építkezésének jelenleg zajló munkáiíról a beruházó Budapesti Közekedési Központ (BKK) tájékoztatója. A júliusban elrajtolt projektben a főváros egyik legjelentősebb közlekedési csomópontja újul meg, a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében.

Mint a BKK írja, miután a nagyobb forgalomkorlátozást szeptemberben feloldották, október utolsó heteiben várhatóak olyan munkák, amik a kereszteződést teljesen mértékében érintik, ezeket vagy éjjel 22 óra és hajnali 5 között, elsősorban az őszi szünet idején végzik el, amikor alacsony a forgalom. Ez idő alatt a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható, a forgalomirányítást jelzőőrök végzik majd.

 

Zöld Blaha Lujza teret adnak majd át egy év múlva

A teljes projekt befejeztével egy ligetes, fás közösségi találkozóhelyet adnak majd át, valamint számos más, forgalomtechnikai szempontból fontos munkát is elvégeznek. Így az aluljárón elvégzett munkálatok és új gyalogosátkelők is a projekt részét képezik illetve többek között a Rákóczi út–Nagykörút csomópont pályaszerkezetének megújítása is fejlesztés része (kivéve a korábban felújított villamospályát).

Jelenleg zajlanak a közműépítési munkák:

  • a víz- és csatornahálózat,
  • továbbá a közvilágítás,
  • a forgalomtechnika
  • és a kamerahálózat alépítményei is készülnek.

Elkezdődött a gombaszökőkút, valamint a nagy szökőkút vasbetonszerkezet-építése. A süllyesztett kukatárolók felszín alatti aknája és a gombaszökőkút vízgépészeti aknája már szerkezetkész és időközben elkészült mindhárom növénykazetta szerkezete is.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el.

Mi épül?StrabagBlaha Lujza térBudapestútépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés