2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Fertőtlenítő lámpákat gyártó üzemet bővítettek Dunakeszin
Főkép: Illusztráció: Erdei Mihály/magyarepitok.hu, Fotók: Máthé Zoltán/MTI

Fertőtlenítő lámpákat gyártó üzemet bővítettek Dunakeszin

magyarepitok.hu, MTI

2021.12.01. 07:30 - Kolinek Nóra

A 98 százalékban exportra termelő Lighttech Lámpatechnológiai Kft. az elmúlt évek stabil növekedésével 2020-ban már 17 milliárd forint árbevételt ért el, és több mint 800 főt foglalkoztat.

Hirdetés

Növelte UVC lámpa gyártási kapacitását a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. Az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz a cég mintegy 1 milliárd forint támogatást kapott az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretében.

Az UVC germicid lámpa a víz és a levegő vegyszermentes sterilizálását, csírátlanítását biztosítja.

Az egészségipar fejlesztése stratégiai jelentőségű, mind az ellátásbiztonságot, mind a növekedési képességet illetően − mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a keddi átadón.

Lámpatestek a dunakeszi Lighttech Lámpatechnológiai Kft. UVC lámpaüzemében Fotók: Máthé Zoltán/MTI

 

Varga Mihály hangsúlyozta: az ETP országszerte 83 helyszínen hajtott és hajt végre beruházást, a program révén 87 milliárd forint értékben valósultak meg kapacitásfejlesztések. A miniszter szerint a program fontos eredménye, hogy 4.0 ipari technológiai váltásra is sor került, emellett a fejlesztések meg tudják védeni a munkahelyeket.

Hősi István Zsolt ügyvezető igazgató (b2) és Varga Mihály pénzügyminiszter (b4) a dunakeszi Lighttech Lámpatechnológiai Kft. UVC lámpaüzemének avatásán

 

Új, nagy hatékonyságú lámpacsalád fejlesztésére adódik lehetőség

A dunakeszi beruházás nyomán a Lighttech egészségügyi és oktatási intézményekben használható UVC levegőfertőtlenítő berendezéseket gyárt majd, amelyeknek kiemelt jelentőségük van például koronavírus-fertőzések terjedésének megakadályozásában is.

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Dunakeszi az ország egyik leggyorsabban fejlődő városa, amihez innovatív emberek és vállalkozások kellettek. A Lighttech Kft. képes volt meglátni a lehetőséget, az állam pedig a cég mögé állt, a vállalat Dunakeszi az első számú munkahelyteremtője − mondta.

Lámpatestek alkatrészeit hevítik a dunakeszi Lighttech Lámpatechnológiai Kft. UVC lámpaüzemében

 

Hősi István Zsolt ügyvezető igazgató köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy a beruházás lehetőséget teremtett egy innovatív, nagy hatékonyságú germicid lámpacsalád kifejlesztésére.

A 98 százalékban exportra termelő vállalat az elmúlt évek stabil növekedésével 2020-ban már 17 milliárd forint árbevételt ért el és több mint 800 főt foglalkoztat.

Galéria

Mi épül?Dunakesziüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés