2024.04.20, Szombat
Imponzáns videó a diósgyőri várról: madártávlatból és a várfal mellől is betekinthetünk az építkezésbe
Épkar Zrt.

Imponzáns videó a diósgyőri várról: madártávlatból és a várfal mellől is betekinthetünk az építkezésbe

magyarepitok.hu, Épkar Zrt.

2022.01.06. 12:08 - Szabó Ákos

A királynék váraként is ismert erőd fejlesztéséről az Épkar tett közzé videót.

Hirdetés

Többször beszámoltunk már a Diósgyőri vár munkálatairól, melyet az Épkar Zrt. és az FK Raszter Zrt. konzorciuma valósít meg a Modern Városok Programban a miskolci városrészben. A projektről, mely által Közép-Európa egyik meghatározó turisztikai központjává válik a nagy történelmi múltú egykori erődítmény, most videót tett közzé Facebook-oldalán az Épkar, melyen azt mutatják be, hogyan készül fel a télre a megújuló műemlék.

 

A munkálatok régészeti dokumentáció alapján haladnak, ezek segítségével nyeri vissza régi fényét a külső és a belső vár is.

A munkaterületre a kivitelezők kicsit kevesebb, mint egy éve, tavaly februárban vonultak fel, korábbi cikkeinkben részletesen is írtunk az elvégzendő feladatokról (melyek között például bástyák visszaépítése is szerepel).

Most Nagy Lajos király egykori székhelye, a királynék vára fejlesztését a friss videón részleteiben is követhetik az érdeklődők, virtuálisan bejárva az építkezést. Mindemellett aki arra kíváncsi, hogyan néz ki a magasból a vár, vagy arra, hogyan illeszkedik a környező városképbe, az sem fog csalódni.

Mi épül?Épkar Zrt.FK Raszter Építő Zrt.MiskolcDiósgyőri várDiósgyőrműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés