2024.04.25, Csütörtök
Hivatalosan is elindult a Gebrüder Weiss logisztikai létesítményének bővítése
Fotó: Gebrüder Weiss/STRABAG Magyarország

Hivatalosan is elindult a Gebrüder Weiss logisztikai létesítményének bővítése

MTI, STRABAG Magyarország/Facebook

2022.10.26. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

A 10.500 négyzetméteres új csarnokot és komplexumot a STRABAG építi meg.

Hirdetés

Tízmilliárd forintos beruházással bővíti központi logisztikai bázisának kapacitását a Gebrüder Weiss Kft. - közölte a vállalat a közelmúltban. A szállítmányozási és logisztikai szolgáltató tájékoztatása szerint

a meglévő 23 ezer négyzetméteres raktáregyüttes mellett 10.500 négyzetméteres új csarnok és komplexum épül Dunaharasztiban, a tervek szerint egy év alatt.

Az új raktáregység várhatóan 2023 év végével valósul meg a STRABAG csapatának kivitelezésében – olvasható az építőipari vállalat közösségi oldalán.

 

Energiahatékony épület

Az új logisztikai komplexumban helyet kap egy kétszintes irodablokk és egy átrakó raktár is. A fejlesztés a fenntarthatósági követelmények figyelembe vételével valósul meg.

A raktárcsarnokok tetején elhelyezett fotovoltaikus berendezések hozzájárulnak az elektromos targonca és e-teherautó töltőállomások igényeinek teljesítéséhez. Az épületet hőszivattyús rendszer temperálja majd, a világítótestek energiatakarékos LED fényforrások lesznek.

A Gebrüder Weiss 32 éves magyarországi történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként tavaly Zalaegerszegen és Pécsett létesítettek két új, egyenként 2500 négyzetméter területű telephelyet, idén az év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot.

A fejlesztésekkel a társaság megteremtette az országos lefedettséget. Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, utóbbiban várhatóan 2024-ben kezdődik egy újabb, 2 milliárd forint értékű beruházás, amivel a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 ezer négyzetmétert – derült ki a vállalat októberi közleményéből.

Mi épül?StrabagDunaharasztilogisztikai központraktárcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés