2024.04.20, Szombat
Európai szintű egészségcentrummá vált Lenti
Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Európai szintű egészségcentrummá vált Lenti

magyarepitok.hu

2022.11.17. 15:21 - Szabó Ákos

A több évtizede fejlődő városi termálfürdőben a Szabadics Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma munkájával létrehozták a Balance Medical Centert.

Hirdetés

2021 elején írtunk először a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark fejlesztéséről, november 17-én ünnepélyesen át is adták az elkészült beruházást. A Szabadics Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma által kivitelezett Balance Medical Centernek köszönhetően a helyszínen 19 kezelőhelyen több mint 100-féle gyógykezelést vehetnek igénybe a látogatók. A hagyományos fizioterápia vagy iszapfürdő mellett új kezelési formákkal bővítették a kínálatot, köztük a Magyarországon első hiperbárkamrával, ami oxigénterápiás kezeléseket nyújt – hangzott el az eseményen.

 

Fotók: MTI/Vasvári Tamás

A gyógyászati fejlesztések mellett korszerűsítették a fedett medenceteret és annak gépészetét, illetve felújították a főbejáratot és az éttermet, továbbá egy Tourinform-irodát is kialakítottak.

 

Sokkal több, mint egy egyszerű városi strandfürdő

A mintegy 2,4 milliárd forint támogatással elkészült beruházás egy hosszú építkezési folyamat legújabb eleme. Mint Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kifejtette: évtizedek alatt, lépésről lépésre mára európai szintű, regionális szerepet betöltő egészségcentrummá vált Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark.

 

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b4), Dormán József, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgató-helyettese (b), Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Zrt. elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j4), Horváth László polgármester (j3), Pál Attila, a Zala megyei közgyűlés elnöke (j2) és Kárpáti Zoltán, a Lenti gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója (j)

 

Teljes lett Lenti turisztikai kínálata

Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója rámutatott, hogy a turizmus fejlesztésének nem a mennyiségi, hanem a minőségi szolgáltatások növelése a célja, hogy a látogatók igazi élményekkel, maradandó emlékekkel távozzanak. A Lentiben végrehajtott fejlesztésekkel komplex gyógyászati ellátást tudnak nyújtani, a beruházás pedig 32 új munkahelyet is jelent.

 

 

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta még:

a Zala megyei települések között Lenti - Hévíz és Zalakaros után - a harmadik legtöbb vendéget fogadó város.

A korábban kiépült gyógyfürdő és a néhány éve átadott négycsillagos szálloda mellett a most kialakított gyógyászat teszi teljessé Lentiben a turisztikai kínálatot, amelynek révén tovább növekedhet a vendégéjszakák száma.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.termálvízwellnessfürdőgyógyfürdőkLenti

Hírlevél

Hirdetés