2024.03.29, Péntek
Labdarúgó utánpótlás edzőközponttal gazdagodott a baranyai megyeszékhely
Fotók: B Build & Trade, PMFC/Facebook

Labdarúgó utánpótlás edzőközponttal gazdagodott a baranyai megyeszékhely

magyarepitok.hu, MTI

2022.11.07. 11:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A sportlétesítményt a B Build & Trade Kft. kivitelezte Leier előregyártott elemek felhasználásával.

Hirdetés

Átadták a mintegy hárommilliárd forintból épült idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontot Pécsett, november 4-én. Lapunk több alkalommal beszámolt a sportlétesítmény alakulásáról, amelyet a B Build & Trade Kft. kivitelezett Leier előregyártott elemek felhasználásával.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány támogatásából a volt kovácstelepi sportpályák újjáépítésével és bővítésével létrejött, pécsi labdarúgó-akadémiának is nevezett komplexum

  • egy 2300 négyzetméteres,
  • 12 öltözőt,
  • rehabilitációs teret,
  • konditermet,
  • irodákat és büfét magába foglaló kiszolgálóépületből,
  • szabadtéri füves és műfüves pályákból,
  • valamint műfüves csarnokból áll, modern körülményeket biztosítva 300 gyermek edzéseihez és a PMFC (Pécsi Mecsek Futball Club) felnőtt csapatának felkészítéséhez. 
Fotó: PMFC/Facebook

Az utánpótlásnevelés fontos helyszíne

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: Magyarországon a sport stratégiai ágazat, a cél az, hogy a magyar sportnemzet és egyúttal sportoló nemzet is legyen. Az új pécsi utánpótlás edzőközpont fontos szerepet játszik majd az utánpótlásnevelésben, a helyi sportélet fenntartásában, fejlesztésében - közölte.

Az államtitkár az edzőközpont névadóját méltatva azt mondta: id. Dárdai Pál (1951-2017) a pécsi és a baranyai labdarúgás legendás alakja, aki 1974 és 1989 között 361 bajnoki mérkőzésen ölthette magára a PMFC piros-fekete mezét, "páratlan labdarúgó pályafutása" után a klub vezetőedzőjeként dolgozott, s élete végéig az egyesület meghatározó alakja volt.

Fia, ifjabb Dárdai Pál is Pécsen kezdte, majd a BVSC-ben és a német Herthánál folytatta profi labdarúgó karrierjét - jegyezte meg.

Új edzőközpont a fiatalok szolgálatában

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár széles körű összefogás eredményének nevezte az edzőközpont felépítését.

Péterffy Attila, a baranyai megyeszékhely polgármestere azt közölte, településvezetőként kiemelt célja, hogy minél több pécsi fiatal kulturált körülmények között ismerkedhessen meg a számára szimpatikus sportágakkal, és azokat minőségi eszközök használatával gyakorolhassa. "Bízom abban, hogy az új edzőközpont ilyen létesítménynek bizonyul" - tette hozzá.

Az esemény végén Belénessy Csaba, a Pécsi Labdarúgás Nagyjaiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az MTI volt vezérigazgatója labdarúgó életműdíjat adott át a Dárdai családnak a pécsi labdarúgásért, a város sportjáért végzett kiemelkedő munkájáért.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Leier Hungária Kft.sportpályasportberuházásokPécsedzőközpont

Hírlevél

Hirdetés