2024.04.19, Péntek
Innovatív robottechnológiával felszerelt raktárcsarnokot adtak át Nagytarcsán
Fotók: Kovács Tamás / MTI

Innovatív robottechnológiával felszerelt raktárcsarnokot adtak át Nagytarcsán

MTI

2023.02.17. 07:30 - Kolinek Nóra

A Trans-Sped Kft. logisztikai üzletágának raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20 ezer négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220 ezer négyzetmétert.

Hirdetés

A Trans-Sped Kft. logisztikai szolgáltatócég nyolcmilliárd forintos beruházással 270 új munkahelyet hoz létre országszerte közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. február 16-án Nagytarcsán.

A tárcavezető a Trans-Sped Kft. új csarnokának átadásán elmondta, hogy a hazai tulajdonú vállalat hat központot épített országszerte, Debrecenben, Nagytarcsán, Környén és Tatán. A nyolcmilliárd forintos beruházást az állam 2,4 milliárd forinttal támogatta, így segítve 270 munkahely létrehozását.

A cég az MTI-vel közölte:

négy új raktárcsarnokkal, innovatív robottechnológiával, modern állványrendszerekkel, speciális anyagmozgató gépekkel és megújult informatikai rendszerrel bővült az elmúlt két évben a Trans-Sped Kft. logisztikai üzletága. A vállalat raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20 ezer négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220 ezer négyzetmétert.

Fülöp Levente, a Trans-Sped Kft. digitális fejlesztési igazgatója, társtulajdonos, Fülöp Zsolt alapító, társtulajdonos, Fülöp Szabolcs ügyvezető, társtulajdonos, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Vécsey László országgyűlési képviselő és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója (b-j)
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Megújultak az informatikai rendszerek és az anyagmozgató géppark

A cég legnagyobb, mintegy 17 ezer négyzetméteres csarnoka a főváros vonzáskörzetében, Nagytarcsán található. A fulfillment szolgáltatást nyújtó raktár különlegessége az 50 darabos robotflotta, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja az e-kereskedelmi tevékenységet − írták.

Debrecenben három új csarnok épült, mely beruházásokhoz kapcsolódóan a Trans-Sped 192 fővel növelte létszámát. Az M1 autópálya közelében található Környe településen a társaság korábbi épülete egy 6000 négyzetméter alapterületű, 20 méteres magasraktárral bővült. A közelben található tatai raktárban is megújult az informatikai rendszer, valamint az anyagmozgató géppark is.

A csaknem 900 dolgozót foglalkoztató cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 25,1 milliárd forintot, adózott eredménye 675 millió forintot ért el a nyilvánosan elérhető adatok szerint. Az előző évben az árbevétel 21,2 milliárd, a nyereség 392 millió forintot tett ki.

 

Mi épül?Nagytarcsaraktárcsarnoképítéslogisztikalogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés