2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Elkészült a Bodrogköz első tanuszodája
A csaknem 900 millió forintos állami támogatásból felépült sportlétesítmény versenyek tartására is alkalmas. MTI/Czeglédi Zsolt

Elkészült a Bodrogköz első tanuszodája

mti, magyarepitok.hu

2023.04.18. 08:30 - Szabó Ákos

Cigándon adták át a mintegy 900 millió forint értékű projektet.

Hirdetés

Uszodával gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Cigánd, április 14-én ünnepélyesen készre jelentették a csaknem 900 millió forintos állami támogatásból felépült sportlétesítményt. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a projektet a fővárosi székhelyű MHM Product Kft. kivitelezte.

A cigándi járásban átadott tanuszoda lehetőséget teremt a térségbeli gyermekek mindennapos sportolására és egyben életkörülményeik javítására.

A létesítményben egy nyolcvan centiméter mély tanmedencét és egy százkilencven centiméter mélységű, akár versenyek lebonyolítására is alkalmas úszómedencét is kialakítottak.

 

 

Juhász Tünde, az Építési és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára az átadó ünnepségen elmondta: 2012 óta szinte minden egészségügyi mutatóban javult a diákok fittségi állapota. Hozzátette, ez az eredmény arra ösztönözte a kormányt, hogy a mindennapos testneveléshez szükséges megfelelő infrastruktúrát is megteremtse, új tornatermeket, csarnokokat és tanuszodákat építsen.

 

Nemcsak a nagyvárosiak privilégiuma az uszoda

Oláh Krisztián polgármester elmondta: amióta a város járási székhely lett, számos új munkalehetőséget teremtettek és sokan költöztek a térségbe. Örömmel beszélt arról, hogy ami eddig csak a nagyvárosokban élő gyermekeknek volt természetes, most már a bodrogközieknek is elérhető a tanuszoda megépülésével.

Az eseményen részt vett még Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó is.

Mi épül?uszodaépítéstanuszodaMHM Product Kft.Cigánd

Hírlevél

Hirdetés