2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Felpörög a reklámajándékok gyártása Kalocsán – új üzemet hoztak létre
A fotó 2022 júliusában készült az épületről

Felpörög a reklámajándékok gyártása Kalocsán – új üzemet hoztak létre

magyarepitok.hu

2023.07.20. 13:13 - Bíró Beáta

A 28 éve alapított Anda 5300 négyzetméteres új egységében gyártórész és raktár is helyet kapott.

Hirdetés

Új gyártócsarnokkal bővítette kapacitását az európai reklámajándék-ipar egyik vezető szereplője Kalocsán. A budapesti székhelyű, promóciós termékeket gyártó Anda Present Group új, 5300 négyzetméteres egységében üzemet és gyártórészt, raktárt és irodahelyiségeket alakítottak ki. A beruházás összértéke 2,5 milliárd forint, az épület kivitelezője a Merkbau Zrt.

Az 1995 óta működő ANDA Present Group céges reklámajándékok emblémázásával és egyedi ajándéktárgyak készítésével foglalkozik, így mára az iparág meghatározó szereplőjévé vált. Kalocsai emblémázó üzemük és raktáruk most újabb egységekkel bővült. A kivitelezésről korábban lapunk is beszámolt

Kialakítottak

  • egy 1.600 négyzetméteres üzem és gyártórészt,
  • egy 3.700 négyzetméteres logisztikai raktárat,
  • valamint egy 500 négyzetméteres irodarészt. 

A beruházás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a kalocsai telephely összetett logisztikai funkció ellátására is alkalmas legyen.

Az új gyártócsarnok átadó ünnepségén Varga Mihály pénzügyminiszter ismertette: az üzemmel a cég 100 új munkahelyet hozott létre a térségben, jelentősen javítva a környéken élő álláskeresők esélyeit.

Az Anda Present Group jelenleg 6 európai országban működtet értékesítési irodát, a késztermékek nagy részét pedig világszerte 50 országban értékesíti: árbevételének 85%-a származik exportból.

 

A fotók 2022 júliusában készültek

 

A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány egyik kiemelt célja, hogy csökkenjenek a regionális különbségek, ezért a fejlesztéseket oda irányítja, ahol azokra a legnagyobb szükség van. Bács-Kiskun vármegyében jelenleg 5,6%-os a munkanélküliség, ami a 2010 előtti 10%-os szintnél jóval kedvezőbb, azonban a jelenlegi országos átlagnál magasabb – ismertette Varga Mihály, hozzátéve, hogy az ilyen régiókban kulcsfontosságúak az új munkahelyeket teremtő beruházások.

 

Az épülő csarnok belülről, 2022 júliusában

 

Varga Mihály azt is elmondta: bár Európa kilátásai az elhúzódó háború és a szankciók következtében jelenleg nem kedvezőek, a magyar gazdaság már az év második felében visszatérhet a növekedési pályára. A magyar gazdaság főbb mutatói a külső kockázatok ellenére ismét javulnak, egyre ellenállóbb a háború és a szankciók hatásaival szemben.

Mi épül?Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.KalocsagyártócsarnokmunkahelyekBács-Kiskun vármegye

Hírlevél

Hirdetés