2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így újul meg Miskolc ikonikus kilátója – videó
Fotók: Épkar Zrt./Facebook

Így újul meg Miskolc ikonikus kilátója – videó

magyarepitok.hu, Épkar Zrt./Facebook

2023.09.28. 12:01 - Szabó Ákos

Az Épkar Zrt. munkájával nemcsak maga az építmény, hanem a környezete is új köntöst ölt magára.

Hirdetés

Többször is beszámoltunk már az Avasi kilátó fejlesztéséről. Akkor is, amikor Miskolc meghatározó épületének rekonstrukciójára aláírta az első szerződést az Épkar Zrt., majd akkor szintén, amikor a városi nevezetesség környezetének rendezésére is megállapodást kötöttek az önkormányzattal.

Most a magyar építőipari cég Facebook-oldalán tett közzé videót, melyen bemutatják, hogyan halad a kivitelezés. Mint írják és prezentálják is a látványos képsorokon, a kilátóban új tetőrétegrend készül, mellette jól halad a festés, illetve a homlokzati hőszigetelés is. Az étteremben pedig a szerkezetépítési munkálatokon dolgoznak.

A videót erre a linkre kattintva tekinthetik meg.

 

 

Jelentős fejlesztést végeznek el és megőrzik az eredeti értékeket is

A mintegy 900 millió forintos teljes projektben az építmény sziluettje, illetve kinézete lényegileg nem változik meg, viszont korszerűsítik azt. A munkálatokhoz a terveket az Ybl Miklós-díjas Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze készítette el.

 

Látványterv: Műépítész Kft.

 

A projektben

  • az épületet statikailag megerősítik,
  • kicserélik az épületgépészetet és a padlóburkolatot,
  • eltávolítják a felesleges antennákat,
  • valamint a lépcsőket is megerősítik
  • és kijavítják a falakat.

 

 

Az éttermet is felújítják és a földszinti szabadtéri terasz is újjáéled, alkalmassá válik kulturális programok megtartására. Lecserélik az épületet körülvevő díszburkolatot, illetve a kandelábereket is. Egy sétányt is kialakítanak a kilátó közelében, és felújítják a Győri Nagy Lajos lépcsősort, illetve a Toronyalja utcát.

 

 

Mi épül?Épkar Zrt.AvasMiskolckilátók

Hírlevél

Hirdetés