2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Kibővítik a nagymúltú iskolát - tornaterem, tankonyha, közösségi terek épülhetnek Vácott
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Kibővítik a nagymúltú iskolát - tornaterem, tankonyha, közösségi terek épülhetnek Vácott

magyarepitok.hu

2024.01.09. 08:00 - Sándor Csilla

Tornateremmel, aulával, közösségi térrel, konyhával bővülhet és megújulhat a mintegy 700 diák képzését végző váci intézmény.

Hirdetés

Közel 816 négyzetméteres hasznos alapterületű tornacsarnok, lelátó, öltözők, szertár, közösségi tér, aula/étkező, főzőkonyha és kiszolgáló helyiségek építése valósulhat meg a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. A beruházásra kiírt feltételes közbeszerzési eljárást az intézményt a 2012-13-as tanév óta fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület a TED-en hirdette meg.

Az építkezés ideje alatt a beruházás területén lévő két iskola működik majd. Az 1955-ben harminc diákkal indított intézmény, ma közel 700 tanuló képzését végzi. A tervezett bővítés a meglévő háromszintes iskolaépülethez kapcsolódna. A beruházás hasznos alapterülete a tervek szerint 2200 négyzetméter, amelyből 800 négyzetméter a külső, udvari rész.


Nagyméretű elemekkel valósul meg

A tornacsarnok pontalapozással, előregyártott vasbeton szerkezettel épülhet meg, többek között, öt darab 25,72 méter fesztávolságú elem felhasználásával.

Az iskola bővítésére korábban másfél milliárd forintos állami támogatást különítettek el. A hirdetményből az is kiderül, hogy a becsült érték alapján, a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege - kiegészítő forrás nélkül - még az alapvállalásban szereplő munkák megrendelésére sem elegendő a vállalkozási szerződés (hatályba léptető feltétel nélküli) megkötéséhez. Az intézmény fenntartója ezért feltételes közbeszerzési eljárást írt ki, és kezdeményezte a beruházás megvalósítását biztosító támogatási szerződés módosítását.

Mi épül?iskolafelújításVácoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés