2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Átfogó felújítást kap a Miskolci Egyetem egyik fontos egysége
www.uni-miskolc.hu

Átfogó felújítást kap a Miskolci Egyetem egyik fontos egysége

magyarepitok.hu

2024.02.05. 08:01 - Hegedűs Gergely

A közel 60 éves épületegyüttesben a szerkezetig történő visszabontás és a szerkezeti megerősítések után többek közt új külső héjat és új épületgépészetet alakítanak ki.

Hirdetés

Az egyetemi étterem és környezetének felújításával fejlesztik Miskolcon az Egyetemvárost. A TED-en megjelentek alapján a PEKA BAU Kft. nettó 3,3 milliárd forintos szerződéses értéken valósítja meg az összetett beruházást.

A projekt összesen 5536 négyzetméter alapterületet érint, magába foglalja az egyetemi étterem és hallgatói klub megnevezésű épületnek, illetve a környezetének teljeskörű felújítását.

Járható tetővel rendelkező külső büfé épül

A hirdetmény szerint az 1966-ban átadott épületegyüttes földszinttel és két emelettel bír. A megújuló épületben többek közt étterem, irodák, konferencia terem és irodák kapnak helyet.

A meglévő épület tartószerkezeti rendszere csak a szükséges mértékben kerül átalakításra. A szerkezetig történő visszabontás és szükséges szerkezeti megerősítések után az épület új külső héjat kap. A közösségi térhez kapcsolva vasbeton szerkezetű, járható tetővel rendelkező külső büfé épül.


Hővisszanyerős légkezelés, LED-lámpák és napelemek

A teljes létesítményben új épületgépészeti rendszert alakítanak ki, az épület tetejére napelemes rendszer készül. A víz, szennyvíz, csapadékvíz, oltóvíz ellátás is új rendszert kap. A szellőzést hővisszanyerős légkezelőgépekkel oldják meg. Mindezek mellett a világításhoz LED-es lámpatesteket helyeznek el, a hőközpontba új gázkazánok kerülnek.

A nyertes ajánlattevő feladata az épület átalakítása és felújítása mellett az előírt konyhatechnológiai berendezések, eszközök leszállítása, beépítése és beüzemelése, a sikeres próbaüzemmel együtt.

Az észak-nyugati oldalon a hallgatói klub közvetlenül kapcsolódik az épület előtti 2200 négyzetméteres burkolt térhez. A kialakítandó gyalogos utak átszövik majd az épület körüli tereket, a tervek szerint ezek egyike adja az épület előtt kiemelve a konferencia tér külső teraszát.

Mi épül?MiskolcBuild It Mérnökiroda Kft.Miskolci Egyetemoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés