2024.09.14, Szombat
Alagutat is építettek az új kecskeméti autóipari logisztikai központhoz
Illusztráció: VGP Parks Kecskemét

Alagutat is építettek az új kecskeméti autóipari logisztikai központhoz

magyarepitok.hu

2024.08.28. 15:57 - Szabó Ákos

A Linde + Wiemann új telephelye a Mercedes-gyár közvetlen közelében található a VGP városi ipari-logisztikai parkjában.

Hirdetés

A kecskeméti VGP Park területén adták át a német Linde + Wiemann, autóipari szerkezeti alkatrészgyártó új, 16 000 m2-es telephelyét - írja közleményében az ingatlanszolgáltató. Az épületet gyártási és raktározási tevékenységhez alakították ki és több speciális építészeti és műszaki megoldással került átadásra. A VGP egy alagút kiépítéséről is gondoskodott, amely megkönnyíti az árupakolást.   

A Kecskemét déli iparterületén, mintegy 5 km-re az M5-es autópályától található ipari park fontos közlekedési útvonal a dél-kelet európai országok irányába. A régió legfontosabb munkáltatója a Mercedes, de mellette számos egyéb autóipari vállalkozás is jelen van a városban. A park a Mercedes-gyár közelében helyezkedik el, ahol kiváló minőségű infrastruktúra, valamint a tömegközlekedési lehetőség is biztosított.  

A LINDE + WIEMAN új épületének szigetelésére kiemelt figyelmet fordítottak, és jelenleg a BREEAM Very Good minősítésre vár. A tartószerkezetet, az épület alapját és a padozatot is kifejezeten a német autóipari gyártó kéréseinek megelelően alakították ki. Az épület világításáról LED lámpák gondoskodnak, a parkolóban pedig elektromos töltőket helyeztek el. A tervek szerint a telephely a jövőben további 16 000 m2-rel bővül majd. 

Mi épül?Kecskemétautóiparlogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés