2024.09.19, Csütörtök
Jelentős fejlesztést kapott Budapest négy traumacentrumának egyike
janoskorhaz.hu

Jelentős fejlesztést kapott Budapest négy traumacentrumának egyike

mti

2024.09.17. 15:55 - Szabó Ákos

A Szent János Kórház 26-os pavilonjának jelentős részét modernizálták és még folytatódik az építkezés.

Hirdetés

Szeptember 17-én átadták az Észak-budai Szent János Centrumkórház budai traumatológiai centrumát, mely több szempontból is kiemelkedő fontosságú felújítást kapott. Mint ahogy az eseményen Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója a beruházásról elmondta, az intézmény traumatológia centrumának átépítése, modernizálása tavaly novemberben kezdődött.

 

Hatvanezer embert láttak el tavaly a kórház traumatológiáján

A fejlesztéssel "évtizedeket ugrottak előre az időben", amire nagy szükség is volt, hiszen a Szent János kórház traumatológiája a négy fővárosi traumacentrum közül az egyik, Budán az egyetlen – fejtette ki. Az intézmény területi ellátási kötelezettsége meghaladja a 700 ezer embert, és minden nap 24 órában fogadja a betegeket a teljes budai régióból és a nyugati agglomerációból. A kórház traumatológiáján tavaly több mint 60 ezer beteget láttak el.

 

MTI/Soós Lajos

A főigazgató szerint a célul kitűzött ellátásszervezés fejlesztése nem volt elképzelhető a műszaki tartalom megújítása nélkül.

A 26-os épületben található traumatológián megújultak az ambulancia, a sokktalanító, valamint a kisműtők helyiségei, a vizsgálók, a folyosók, kórtermek és a várótermek. Megújult a betegfogadó épület, itt kapott helyet a triázs és a járóbeteg szakrendelés, egységesítették a diagnosztikai blokkot, létrehoztak egy intenzív részleget

 – ismertette.

A lifteket megújították, új légtechnikai berendezést kaptak többek között az őrzők, a műtők. Légkondicionálást kapott a betegfogadó és a járóbetegrészleg.

 

Tovább folytatódnak a kivitelezések

A főigazgató szerint ezzel a fejlesztéssel a munka nem ért véget. A 26-os épületben a munkálatok tovább folynak, jövő nyárig az első emelet összes kórterme légkondicionálást kap, és a Diós árok telephelyen a végéhez közeledik a teljes fűtéskorszerűsítés. Továbbá megkezdődött a szemészetnek helyet adó épület rekonstrukciója is – ismertette.

Az eseményen felszólalt még többek között Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki egyebek mellett rámutatott: ami a Szent János kórházban történik, az egy évtizedes folyamat. A régi épületek rekonstrukciója, a 32 szakrendelő megújítása, a Kútvölgyi úti klinikai tömb rekonstrukciója és a nővérszálló megépítése folyamatos kihívást jelent. Kiemelte, csak akkor tudják ezeket a fejlesztéseket folytatni, ha a gazdaság olyan állapotban van, ami lehetővé teszi az erőforrások biztosítását.

Mi épül?kórházfejlesztésSzent János KórházBudapest

Hírlevél

Hirdetés