2022.01.26, Szerda

Mi épül?

Jól halad az Euroaszfalt és a Colas a siófoki szennyvízteleppel

2016.03.21

A közel hatmilliárd forintos projektben épülő telep tíz települést lát majd el napi 20 ezer köbméteres kapacitással. A szennyvízkezelésen kívül iszapkezelést is végez, a keletkező biogázzal fedezi az energiaszükségletét.

Különleges szigeteléssel újult meg a főváros egyik legimpozánsabb épülete

2016.03.18

Az 1911-ben épített Tündérpalotába korszerű ablakokat, lámpa- és fűtőtesteket, valamint egy napelemes rendszert telepítettek, megújult a már omladozó homlokzat. A műemléki szempontok miatt a szigetelést mindössze néhány milliméteres TSM nanokerámiával oldották meg, ami a 10 centiméteres hagyományos szigetelőkkel egyenértékű.

12 milliárdos rekonstrukciót tervez a Magyar Képzőművészeti Egyetem

2016.03.18

Új vezetője szerint az egyetem főépületének lepusztultsága már tarthatatlan, a festő, a szobrász és a látványtervező tanszékek, valamint a Mintarajztanoda szintén lehetetlen körülmények között működik. A tervek szerint az első lépés egy új épület létrehozása lesz, a teljes projektet 12 milliárd forintból, három év alatt lehet lebonyolítani.

Háromszáz milliós csúszdaparkkal bővül a zalakarosi gyógyfürdő

2016.03.17

Összességében több mint 400 méter új csúszda létesül, a legmagasabb indító pont 18 méter magasan helyezkedik el. Az öt új elem között több egyedi lesz a dunántúli fürdők kínálatában.

Saját forrásból épít új épületet a törökbálinti kórház

2016.03.16

A közel egymilliárd forintos beruházásban többek közt a tüdőgyógyászat, a szemészet, a gégészet, a neurológia, a reumatológia és a kardiológia kap új otthont 1400 négyzetméteren és három szinten.

Helyére emelték a veresegyházi templom toronysisakját

2016.03.16

A hajrához ért a ZÁÉV és a Laterex a veresegyházi katolikus templom építésében. A templomon kívül parkrész, dísztér, parkoló is létesül, a közvilágítást pedig felújítják. Az egymilliárdos beruházást az indokolta, hogy a Budapest vonzáskörzetében fekvő város lakossága közel megduplázódott 17 év alatt, és a hívek nem fértek el a régi templomban.

Megújul a vb-re a balatoni vasút, jelentősen csökken a menetidő

2016.03.13

Az északi parton futó vonalon Balatonfüred elérése több mint félórával rövidülhet a fővárosból, miután villamosítani akarják Szabadbattyán és Aszófő közötti vasútvonalat. A közelmúltban egy kormányhatározat háromszázmilliárd forintot ajánlott meg a Balaton fejlesztésére, ennek harmadát tennék ki a vasútvonal korszerűsítési munkái.

Több mint másfél milliárdos logisztikai központ épül Vecsésen

2016.03.11

A mintegy 1,6 milliárd forintos beruházás révén jelentősen nő a Pest megyei térség raktárkapacitása, és új bázist kap a hazai kamionosképzés. A beruházás alapkőletételén elhangzott, a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye az elmúlt 10 évben több mint két és félszeresére növekedett.

Kulcsfontosságú vasutat villamosít egy 13 milliárdos vasi beruházás

2016.03.10

A Szombathely és Zalaszentiván közötti 48 kilométeres szakaszon kiépül a villamoshálózat, több helyen cserélik a vágányokat, hét vasúti útátjáró átépül. A fejlesztés stratégiai jelentőségű, miután Szombathely felől biztosítja az összeköttetést Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kaposvár és Pécs irányába, több főút terhelését is csökkentve. A 13 milliárdos projektben a vonal állomásain és megállóhelyein új peronok létesülnek, padokkal, esőbeállókkal, járdákkal és kerékpártárolókkal.

Kész a Lánchíd alagútja, teljes a fonódó villamoshálózat

2016.03.10

A híd budai hídfője alatt húzódó alagút szélesebb lett, a középen álló acéloszlopokat elbontották, megújult a rakpart és a híd melletti park is. A közel 16 milliárd forintos budai fonódó projektnek köszönhetően észak-déli irányban egész Budát átszelő, átszállásmentes vonalak jöttek létre.

Rekordszámú projektről tárgyal a befektetési ügynökség

2016.03.08

Két év alatt mintegy 1,6 milliárd euró (494 milliárd forint) áramlott a hazai autóiparba, a szektorban 8000 új munkahely jött létre. Magyarország nemcsak összeszerelő üzemként működik, egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés, az innováció, valamint az autóipari beszállítással foglalkozó kkv-k becsatolása az értékláncba - derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökének beszámolójából.

Több mint félmilliárdos fejlesztés a szekszárdi kórházban

2016.03.07

Az októberben napelemes kiserőművet létesítő Balassa János Kórház tovább korszerűsödött.  Az intézmény négyszáz négyzetméteres szárnnyal bővült, továbbá több mint ezerötszáz gyógyítást segítő eszközt helyezett üzembe. Többek közt terheléses EKG-rendszer, gépek, kórházi bútorok, betegágyak és informatikai berendezések érkeztek.

Ingyenes P+R és B+R parkolókkal bővül a gödöllői HÉV

2016.03.05

A cinkotai megállónál levő parkoló térkő és aszfaltburkolatot kap, kapacitása duplázódik. A projektben új burkolatot kap az Osoros út, megújulnak a zöldfelületek, a munkák hétfőtől indulnak.

Megduplázódik, így Oroszlánytól a Dunáig ér a bicikliút az Által-ér mentén

2016.03.04

Három település összefogásával épül 16 km-es kerékpárút Oroszlány és Tatabánya között. Elkészülte után Oroszlánytól egészen a Dunáig lehet majd kerékpározni az Által-ér mentén, 32 kilométeren át.

Ezért lesz a legmodernebb Közép-Európában a mohácsi vágóhíd

2016.03.03

A Market közel jár a 20 milliárdos gigavágóhíd befejezéséhez, ezután indulhat a kivitelezés második szakasza. Utóbbi a legmodernebb csomagolási technológiát hozza a létre, ami által az MCS Vágóhíd Zrt. az egészen távoli piacokat is becélozza.

Tokaj Szikszón épít ipari parkot

2016.03.21

A borvidéken csak korlátozott ipari létesítményeket lehet létrehozni, ezért a két  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város az együttműködés mellett döntött.

Új lendületet kapnak az egri sportberuházások

2016.03.18

A Heves megyei városban Nemzetei Úszó- és Vízilabdaközpont épül, a stadion pedig korszerű atlétikai pályát és világítást kap.

Újjáépítette Verpeléten a leégett üzemét az Ázsiafood

2016.03.17

Másfél évvel ezelőtt az élelmiszergyártó gépei, berendezései, alapanyagai és a késztermékei is teljesen megsemmisültek, most újra felavatták az üzemet. Az egymilliárdos beruházásnál 8 ezer tonna építőanyagot használtak fel, több mint 50 ezer méter elektromos és 15 ezer méter vízvezetéket építettek be.

Nyírbátor 800 lakásos új lakóparkkal és képzéssel csábítja a munkaerőt

2016.03.17

Mintegy ezer új munkavállalóra lesz szüksége a helyi cégeknek az évek óta fejlődő Nyírbátorban, ahová jelenleg is háromezren ingáznak. A város egy komoly lakásépítési és képzési programmal kezeli a helyzetet, emellett ipari parkjának megduplázását tervezi.

Új üzemcsarnokkal terjeszkedik Gyöngyösön a MIAS

2016.03.16

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a gépgyártó MIAS Hungary Kft. gyöngyösi beruházását.

Kilátó épül az egyik legszebb pilisi panorámához

2016.03.14

A 639 méteres Prédikálószéken ősszel adják át a 12 méteres magasságú építményt. A munkákat a madarak fészkelési idejére és a természetvédelmi törvényre való tekintettel a tavaszi és a nyár eleji hónapokra felfüggesztik.

Ajka 850 milliós uszodát kapott

2016.03.11

Az ajkai létesítmény 37 év után vált ideiglenes uszodából korszerű sportkomplexummá. Az épületben egy 33 méteres versenymedence és egy 20 méteres tanulómedence mellett szauna, merülőmedence, sószoba és jacuzzi is helyt kapott.

Tamási lakóparkkal és kedvezményes telkekkel kezeli a népességfogyást

2016.03.11

A Tolna megyei város zöldövezeti területen 50-90 négyzetméteres lakásokat magukban foglaló társasházakat és 100 négyzetméteres lakásokkal készülő sorházakat épít. Egy 60 négyzetméteres lakásért mintegy 20 millió forintot kell fizetni, a lakópark melletti területeken olcsó építési telkeket kínálnak.

7000 négyzetmétert kap vissza a Városliget a Magyar Zene Házával

2016.03.10

Március végétől bontják a Városligetben a Hungexpo épületét, melynek a helyén a nyár végén kezdődhetnek a mélyépítési munkálatok, a Magyar Zene Háza 2018-ra épül fel. Az épületben egy rendezvény- és egy hangversenyterem, két kiállítótér, hangdóm, irodák és múzeumpedagógiai terek kapnak helyet.

A strand, a kikötő és a sporttelep is megújul Szolnokon

2016.03.10

Átfogó fejlesztési stratégiát hajt végre a szolnoki önkormányzat, amely uniós és hazai forrásokból biztosíthatja többek közt a tiszaligeti strand, a tiszai kikötő, a városi sporttelep, a művésztelep fejlesztését, az atlétikai centrum újjáépítését, továbbá utak, parkolók, közösségi terek létesítését.

Pécsen épül az ország legmodernebb szennyvíztisztítója

2016.03.07

Az 5,7 milliárdos pécsi beruházás kétszeresére növeli a tisztítás hatékonyságát. A bázis működéséhez szükséges hőenergia egészét és villamosenergia-igényének 70 százalékát a telepen korábban létrehozott biogázüzem biztosítja.

Csúfságból gyöngyszem: versenyuszodával lett teljes a Tüske sportkomplexum

2016.03.06

Átadták a Tüskecsarnok mellett 3,2 milliárd forintból felépült uszodakomplexumot, ami egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres tanmedencéből áll. Az 1000 fős lelátóval bíró uszoda wellness részleget és tornatermet is kapott. Az átadón elhangzott, 2010 óta 230 ezerről 400 ezerre emelkedett a versenyszerűen sportoló diákok száma.

Ezer új lakást adhat át a Triholding a fővárosban

2016.03.05

A 172 éve épített homlokzatával újul meg egy Király utcai társasház a Triholding ingatlanfejlesztő által. A 105 új lakást eredményező projekt mellett a cég további fejlesztéseket tervez a VII. és XIII. kerületben, két-három év alatt összességében ezer új lakás épülhet a Triholding beruházásai által.

Négy uszoda is megújul a vizes vb-re

2016.03.04

Több mint 7 milliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztésekre, melyek a fővárosban a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát és a BVSC-uszodát, míg Balatonfűzfőn a Balaton Uszodát érintik.

1,2 milliárdból fejleszt villamos- és gázvezetékeket Baranyában az EON

2016.03.03

A saját forrásból finanszírozott beruházásban többek közt villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek, illetve újakat építenek ki.