2021.11.30, Kedd
Fontos közúti beruházást adott át Székesfehérvár mellett az Útéppark

Fontos közúti beruházást adott át Székesfehérvár mellett az Útéppark

kozbeszerzes.hu, magyarkozut.hu, szekesfehervar.hu

2016.08.03. 10:16 - Hegedűs Gergely

Napi háromezer jármű forgalma egyszerűsödik, megszűnnek a rendszeres balesetek az úrhidai négyes kereszteződésnél.

Hirdetés

Az Útéppark Útépítő és Mélyépítő Kft. elkészült a Fejér megyei Úrhida közelében levő körforgalom kivitelezésével. A Székesfehérvár közelében fekvő csomópontot a Székesfehérvárról Úrhidára vezető (7201-es), illetve az M7-es autópályáról Szabadbattyánon keresztül Veszprémbe vezető (7202-es) utak találkozása adja, a környékén fekvő hat település 15 ezer lakója itt közlekedik.

(fotók: szekesfehervar.hu)

Az Útéppark áprilisában vette át a munkaterületet a Magyar Közúttól, és három hónap alatt építette meg a 20 méteres sugarú körforgalmat. A körpálya burkolatszélessége 7,5 méter továbbá egy másfél méter széles kiemelt szegélyes burkolatot is építettek hozzá a 157 millió forintos beruházásban.

A Magyar Közút tervei között már 15-20 éve is szerepelt a csomópont kiépítése, és a környék települései is többször kezdeményezték a kereszteződés biztonságosabbá tételét. A négyes kereszteződésen mintegy háromezer autó halad keresztül naponta és jelentős a teherautó forgalom, emiatt eddig rendszeresek voltak itt a balesetek.

A fehérvári székhelyű Útéppark a mélyépítés mellett gépek bérbeadásával és aszfalt értékesítésével is foglalkozik, Iszkaszentgyörgyön saját aszfaltkeverő telepe van. A 30 éves vállalkozás legutóbbi éves árbevétele 3,4 milliárd forint volt.

(fotók: szekesfehervar.hu)

Útépítésépítőipari cégekSzékesfehérvárÚtéppark Kft.Úrhida

Hírlevél