2024.03.29, Péntek
Már a befejező munkák zajlanak a győri elkerülő második szakaszán

Már a befejező munkák zajlanak a győri elkerülő második szakaszán

2016.10.26. 14:00 - Hegedűs Gergely

Hamarosan létrejön a kapcsolat a Győr-Gönyű kikötő és az M1-es autópálya között. A teljes elkerülő napi 9 ezer autótól mentesíti majd Győrt.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a helyszínen számolt be a Győrt keletről elkerülő 813-as főút építési munkálatairól – közölte a NIF. Loppert Dániel szavaiból kiderült, jelenleg a kétszer egy sávos elkerülő út második szakaszát építik, amit várhatóan az év végén nyitnak meg a forgalom előtt. „Az aszfalt pályaszerkezeti réteg építését végzik, folyamatban van az üzemi hírközlés kialakítása is” – ismertette az igazgató. „Emellett zajlanak a befejező munkák: humuszolás, árok profilozás, árok burkolás, padka kialakítás, záportározó kialakítás.”

Az összesen 13,4 km hosszú győri keleti elkerülő út az M1-es autópályát fogja összekötni a szlovákiai Nagymegyer felé vezető 14-es főúttal. Megépítésével a város mentesül a Szlovákia, illetve Budapest felé közlekedő forgalom terhétől. A NIF azt írja, a teljes elkerülő utat átlagosan közel 9000 jármű fogja használni naponta.


Az 1-es főút és az M19-es egy-egy szakasza is megújul

A győri elkerülő összesen három szakaszban valósul meg, az első, 4,4 km-es szakaszt szakaszt tavaly adták. A jelenleg épülő második ütem befejezésével az 1-es főút mellett elhelyezkedő Győr-Gönyű kikötő és az M1 autópálya között jön létre kapcsolat. A STR Építő Kft. nettó 3,329 milliárd forintért kivitelezi a beruházást. A szakaszon egy új különszintű csomópontot alakítanak ki az M19 autóútnál, és egy új körforgalmi csomópontot az 1-es főúton. A csomópontok kialakítása érdekében az M19 autóút 1 kilométeres, az 1-es főút 250 m-es szakaszát átépítik.

Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő a projektről szóló sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás az előre meghatározott ütemterv szerint halad, hozzátéve, hogy 2018 év elejére az elkerülő út teljes hosszában kiépül.

StrabagGyőrÚtépítés813-as út

Hírlevél

Hirdetés