2024.03.28, Csütörtök
Összeér az M7-essel a Balaton keleti elkerülője

Összeér az M7-essel a Balaton keleti elkerülője

magyarepitok.hu

2016.10.13. 12:49 - Hegedűs Gergely

Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya elkerülő útja két év múlva válik teljessé.

Hirdetés

Megvalósul a Balaton keleti településeit elkerülő 710-es út bekötése az M7-es autópályára. Az európai közbeszerzésfigyelőn megjelent az út és a hozzá épülő különszintű csomópont megépítésére vonatkozó hirdetmény.

A projektet az indokolja, hogy a 2008-ban átadott, 17 km hosszú 710-es főút (a 71-es úttal párhuzamosan) elkerüli ugyan Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya településeket, ám nem épült ki az M7-esig, ehelyett visszavezették Balatonakarattyára.

A beruházásban az út déli végpontjából mintegy 3 km-es új út épül az M7-esig, illetve megvalósul a felcsatlakozáshoz szükséges különszintű csomópont. A 2022-ig meghirdetett országos útépítési program szerint a fejlesztés tervezett befejezési időpontja 2018 negyedik negyedéve.

 

A nyertes ajánlattevő kapcsolódó feladatai

  • a Budapest–Balaton kerékpárút átvezetésének megtervezése, engedélyeztetése és kivitelezése a 710-es út és az alsóbbrendű 7205-ös út (ami Polgárdit és Balatonakarattyát köti össze) körforgalmi csomópontjában,
  • 2 km hosszúságban új autópálya csomóponti ágak és gyűjtő elosztó sávok építése,
  • egy körforgalmú csomópont építése,
  • 0,7 km 2x1 sávos út korrekciója,
  • 3,7 km hosszúságban szervizutak megvalósítása a kapcsolódó vízépítési, közmű kiváltási és egyéb építési munkákkal együtt.

A hirdetményben az áll, a viszonylag rövid munkaterületből adódó organizációs problémák miatt nem lehetséges, hogy több vállalkozó végezze a munkát.

ÚtépítésM7-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés