2024.03.28, Csütörtök
Ezek a cégek építik fel az M44-es leghosszabb szakaszát

Ezek a cégek építik fel az M44-es leghosszabb szakaszát

NIF Zrt.

2016.11.16. 14:31 - Hegedűs Gergely

A Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító projekt legnagyobb elemét hat társaság kivitelezi 62 kilométeren, új nyomvonalon, a beruházásban egy Körös-híd is felépül.

Hirdetés

Kihirdették a Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító M44-es út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának kivitelezőit. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből kiderül, a 62 km hosszú szakasz építése új nyomvonalon három ütemben valósul meg.

  • Az első ütemet Tiszakürt és Kunszentmárton között
    a Duna Aszfalt Kft. - Hódút Kft. konzorcium kivitelezi 56,5 milliárd forintért,
  • a második ütemet Kunszentmárton és Csabacsűd között
    az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. - Swietelsky Magyarország Kft. - Soltút Kft.- A-Híd Zrt. konzorcium 43,98 milliárd forintért,
  • a harmadik ütemet Csabacsűd és Kondoros között
    a Duna Aszfalt Kft. – Hódút Kft. konzorcium 45,2 milliárd forintért készíti el.


Két és fél év alatt elkészül

Az útszakasz megépítéséhez szükséges forrás a hazai költségvetés terhére biztosított – áll a NIF tájékoztatójában.

A nyertes vállalkozókkal a szerződéskötés december elején várható, a kivitelezési munkálatok az időjárás függvényében 2017 elején megkezdődnek. A kivitelezés 2019 harmadik negyedévére fejeződik be.

A kétszer két forgalmi sávon épülő gyorsforgalmi út a leghosszabb, földrajzilag középső szakasza lesz az épülő M44-esnek Kecskemét és Békéscsaba között. Az M44 másik két szakaszára várhatóan ez év végén jelenik meg a NIF júniusi híre szerint. A Nagykőrös-Tiszakürt (31 km) és a Kondoros-Békéscsaba (18km) közötti részek építése 2017-ben indulhat eredményes eljárás esetén.


450 méteres Körös-híd a kapcsolódó beruházások között

A most épülő szakaszon négy különszintű csomópontot, 44 alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki.

A Körös folyó felett a Körös építészet hagyományait megőrizve egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással. Emellett a szakaszon két kisebb híd épül egy a Dögös-Kákafoki csatorna felett, valamint egy háromnyílású híd a Mezőtúr-Orosháza vasútvonal felett. Kardosnál üzemmérnökségi telep létesül.

A-Híd Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.Hódút Kft.Soltút Kft.ÚtépítésM44-es

Hírlevél

Hirdetés