2024.04.16, Kedd
Hamarosan átadja Érd 40 éve várt hídját az A-Híd
A képek az építkezés korábbi szakaszában készültek - forrás: A-Híd

Hamarosan átadja Érd 40 éve várt hídját az A-Híd

erdmost.hu, magyarepitok.hu

2018.08.03. 09:52 - Hegedűs Gergely

A város kettéosztottságát megszüntető beruházáson már az utolsó munkálatok zajlanak, az átadás a hónap végén várható.

Hirdetés

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében szinte teljesen befejeződött a Szent István-híd építése, amely Érd északi és déli oldala közötti közlekedést fejleszti – derült ki az erdmost.hu híréből.

 

A képek az építkezés korábbi szakaszában készültek - forrás: A-Híd 


A projekt tavaly augusztusi elindulásakor Aradszky András országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, Érd nagy lépést tesz abba az irányba, hogy megszüntesse a közlekedési megosztottságát. „Jelenleg, ha valaki el akar jutni parkvárosból a központba, annak csak egy lehetősége van sorompó nélküli átkelőt használni” – emlékeztetett a politikus. T. Mészáros András érdi polgármester hozzátette, már 40 éve várnak a beruházásra és 17 éve szorgalmazzák a megvalósítását.


Ez hiányzik még a fejlesztés teljessé válásához

A két műtárgyból álló hídrendszer megépítéséhez természetesen útfejlesztések is kapcsolódnak.

Az új híd a Szent István utcára alapozva kapcsolja majd össze a az egyaránt nagyforgalmú Kossuth Lajos utcát (északi oldal) és a Velencei utat (déli oldal).

Az erdmost.hu azt írja, az északi oldalon a Kossuth Lajos utca-Szent István út kereszteződésnél valószínűleg csúszni fognak a munkák, mert egy terület még kisajátításra vár.

A déli oldalon a Velencei út-Elöljáró utca csatlakozási pontnál még az idén ősszel elkezdődhet a lámpás csomópont kiépítése. Jelenleg egy ideiglenes négy méter széles aszfaltcsík köti össze az elkészült útszakaszt a főúttal. A Szent István-hidat várhatóan a hónap végén átadják, így a kétirányú forgalom ezen a szakaszon fog bonyolódni ideiglenesen.

A hosszú távú cél az, hogy a Szent-István-híd átadásával osztódjon meg a városközponton keresztül áramló forgalom az új híd, a Balaton úti és a Diósdi úti alagút, valamint a Duna utcai átkelő között.

A-Híd Zrt.közlekedésfejlesztésközlekedésfejlesztésÚtépítéshídépítésÉrd

Hírlevél

Hirdetés