2024.03.29, Péntek
Kilencezres napi forgalomtól mentesült Hajdúsámson
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Kilencezres napi forgalomtól mentesült Hajdúsámson

magyarepitok.hu

2018.12.19. 12:24 - Antal Zsófia

A Ke-Víz és a Zemplénkő átadták a település közel 9 kilométeres elkerülő útját, mely Mátészalka megközelítését is tíz perccel rövidíti.

Hirdetés

Elkészült a 471. sz. főút Hajdúsámsont elkerülő szakasza: a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. által 8,3 milliárd forintból kivitelezett utat szerdán délelőtt adták át. A 8,6 km hosszú, 2x1 sávos útszakasznak köszönhetően Hajdúsámson mentesül a városon naponta keresztülhaladó 9000 jármű forgalma alól - ismertette Tasó László, a térség országgyűlési képviselője.

A beruházás további előnye, hogy várhatóan 10 perccel csökken az eljutási idő Debrecenből Mátészalkára, biztonságosabbá válik a közlekedés, a lakóterület elkerülésével javul a város életminősége, és csökken a város légszennyezettsége.

Pántya József, a beruházó NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a részletekről szólva elmondta, hogy a 16.200 köbméter aszfalt beépítésével létrejött útszakaszon elkészült:

  • két felüljáró (a 110-es Debrecen-Mátészalka vasútvonal felett),
  • két körforgalom (a Fő utcánál és a 4902-es útnál),
  • egy T csomópont az elkerülő végénél,
  • két tengelysúlymérőhely,
  • 31 ezer növény telepítése.
A képre kattintva galéria nyílik!

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere kiemelte, a helyiek régi vágya teljesült be, és élhetőbbé vált a település, valamint megköszönte a kivitelezők munkáját. Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette, ezáltal várhatóan Hajdúsámson és Debrecen még inkább eggyé válik, a település egy dinamikus város elővárosa lesz.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Útépítéselkerülő út471-esZemplénkő Kft.Hajdúsámson

Hírlevél

Hirdetés