2024.07.23, Kedd
Drégelypalánknál két magyar települést köt majd össze az új Ipoly-híd
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Drégelypalánknál két magyar települést köt majd össze az új Ipoly-híd

magyarepitok.hu

2019.03.02. 10:45 - Szabó Ákos

A hamarosan felépülő Nógrád megyei átkelőhöz csatlakozva 700 méternyi új 2x1 sávos új utat is kialakítanak majd a magyarországi oldalon.

Hirdetés

Várhatóan tovább élénkül majd a kapcsolat az Ipoly jobb- és balpartja között: több hídépítési projekt előkészítésével is haladnak a térségben. A Trianon után határfolyóvá vált Ipolyon

hídfejlesztései kapcsán is kormányközi megállapodások születtek, illetve közbeszerzési eljárások indultak.

 

700 méternyi új utat építenek

Most egy újabb, negyedik Ipoly-átkelő projektje lépett előre: a magyarországi Drégelypalánkot és a szlovákiai Ipolyhídvéget kapcsolja majd össze 2x1 sávos közúti híd (a két magyar település között jelenleg csak egy gyalogos fahídon van közvetlen kapcsolat).

 

 

Miután az engedélyeztetési dokumentáció elkészítését több más feladattal együtt korábban a Speciálterv Zrt. vállalta el, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nemrég már a kiviteli tervek elkészítésére írt ki pályázatot – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A projektben felépülő átkelőt egy új mellékút kapcsolja majd az országos úthálózathoz: az összesen 1,2 kilométeres szakaszból mintegy 700 métert újonnan építenek meg, a fennmaradó 500 méteren pedig kiszélesítik, valamint modernizálják a jelenleg is használt pályát.

ÚtépítésútépítéshídépítésútfelújításIpolyDrégelypalánkIpoly-hídSpeciálterv Építőmérnöki Kft.

Hírlevél

Hirdetés