2024.03.19, Kedd
Május elején kezdődik a Debrecen és Hajdúsámson közötti út négysávosítása
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Május elején kezdődik a Debrecen és Hajdúsámson közötti út négysávosítása

magyarepitok.hu

2019.04.18. 08:42 - Hegedűs Gergely

A Ke-Víz és a Zemplénkő kivitelezésében bővülő 471-est később Debrecen belterületén is négysávosítják.

Hirdetés

A cserjeirtások és a fakivágások zajlanak a 471-es főút Debrecen és Hajdúsámson között négysávosodó szakaszán. A Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. által kivitelezett beruházásról a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója, Hideg András adott helyzetjelentést a haon.hu-nak.

A Mátészalkáig nyúló főút kapacitását mintegy 4,6 kilométer hosszan növelik, az út nyomvonala jellemzően a jelenlegi nyomvonallal megegyező marad. A kétszer kétsávosra bővítés mellett a meglévő, 340 méter hosszú kerékpárutat is felújítják, illetve 830 méter hosszban új kerékpárút épül. Ezen felül az újonnan épülő, 5,9 kilométeres szervizúton 3300 méter hosszon kerékpárosnyomot alakít ki a kivitelező,

így továbbra is biztosítva lesz a kerékpáros közlekedés a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszon.


Jövő őszre zárulhat le a beruházás

A fakivágásokat, bozót- és cserjeirtásokat követően kezdődhet el az érintett közművek kiváltása. Az útépítési munkák május elején indulhatnak meg. A mintegy 7,5 milliárd forintból megvalósuló beruházást várhatóan 2020 őszén fejezik be.

A most zajló projekthez kapcsolódva

  • tavaly decemberben adták át a 471-es Hajdúsámsont elkerülő, 8,6 kilométer hosszú szakaszát, amit szintén a Ke-Víz és a Zemplénkő épített;
  • ugyanakkor az átfogó fejlesztés Debrecenben is folytatódik: a 471-est egészen a Mátyás király utcáig bővítik, ami közel 3 kilométernyi négysávosítást jelent. Ehhez kapcsolódva a nagy torlódásokat okozó Sámsoni úti vasúti átjárónál aluljáró kialakítását tervezik.
Ke-Víz 21 Zrt.ÚtépítésDebrecen471-esZemplénkő Kft.Hajdúsámson

Hírlevél

Hirdetés