2024.04.18, Csütörtök
Elrajtolt a kerékpárút építkezése Pannonhalmától Győrig
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Elrajtolt a kerékpárút építkezése Pannonhalmától Győrig

magyarepitok.hu

2019.10.10. 15:06 - Szabó Ákos

A 17,7 kilométeres pályát a Colas Út alakítja ki egy 1,8 milliárd forintos beruházásban.

Hirdetés

Újabb kerékpárúr építkezés indult el Magyarországon: miután nemrég beszámoltunk egy szentendrei alapkőletételről, most a Pannonhalma-Győr szakasz projektje indult el. A 17,7 kilométer hosszú dunántúli építkezést a Colas Út Zrt. végzi el egy nettó 1,775 milliárd forintból – derül ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményéből.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Nagy Róbert Attila, az állami cég vezérigazgatója az építkezés elejét jelző eseményen elmondta: a Győr város déli részéből induló kerékpárút Pannonhalmán a bencés főapátsághoz fut be. A 17,7 kilométeres útvonalból 11,6 kilométer teljesen új építésű, 6,1 kilométeren a meglévő gyalog- és kerékpárutakat érinti a fejlesztés. A vonalon hat pihenőhelyet hoznak létre és 200 facsemetét ültetnek el.

 

 

Több új híd is épül

Mint korábban megírtuk, a fejlesztésben többek között új vasúti átjárót is kialakítanak a kerékpáros útvonal és a 11. sz. vasútvonal keresztezésénél, ami Győrújbarát és Écs közigazgatási területén található.

A fejlesztés részeként felújítják a győri Pándzsa-ér feletti kerékpáros hidat, továbbá új híd épül Nyúlon a Gerhai árok keresztezésénél, valamint új közúti hidak létesülnek Écsen, a Hegykeanális és a Nagy-Pándzsa vízfolyás keresztezésénél.

Galéria

ÚtépítésColasGyőrkerékpárúthídépítésPannonhalmaNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés