2022.05.23, Hétfő

Hirdetés

Impozáns munkával haladt decemberben az M85-ös építkezése
Fotók: Dömper Kft.

Impozáns munkával haladt decemberben az M85-ös építkezése

magyarepitok.hu

2019.12.27. 08:15 - Szabó Ákos

A Csorna és Sopron között épülő mintegy 57,5 kilométeres gyorsforgalmi út a Dömper és a Subterra-Raab által kivitelezett szakaszról érkeztek friss hírek.

Hirdetés

Legutóbb november végén számoltunk be a Győr-Moson-Sopron megyei M85-ös négysávos út építkezéséről, melyet négy alprojektben kiviteleznek a Nemzeti Infraststuktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában.

 

 

  • A Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométert a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma építi meg.
  • A Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta társulás végzi el a munkálatokat.
  • A Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren (hármas szakasz) pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alakítja ki az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont közötti 6,4 kilométeren is (négyes szakasz).

 

Utat és vasutat átszelő műtárgyon dolgoztak

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Most a Nagylózs-Sopron-kelet-Fertőrákos szakaszról érkeztek hírek és fotók: a Dömper és Subterra-Raab decemberben jelentős energiát fordított a 75+400-as szelvénynél található öszvér műtárgy tartógerenda-beemelésére, mellyel el is készültek. A GYSEV-vasútvonalat és a főpályát is áthidaló látványos szerkezet a helyére került.

 

 

15 kilométernyi pályán már kötőréteg van

Emellett ugyanezeken a szakaszokon a pályaszerkezet kialakításával is előrehaladtak a kivitelezők – a kedvező időjárásnak is köszönhetően decemberben jó sebességgel haladtak a munkálatok. Eddig összesen mintegy 15 kilométernyi pályaelem kapott alap- és kötőréteget lapunk értesülése szerint (az aszfaltozásnál a jobb és baloldali szakaszt is külön számolják).

Jelenleg a Nagylózs-Sopron-kelet szakaszon már a tervezett teljes munkálatok több mint felét, a Sopron-kelet-Fertőrákos vonalon pedig mintegy egyharmadát végezték el.

Galéria

ÚtépítésDömper Kft.Subterra-Raab Kft.M85-ösSopronCsornaFertőrákos

Hírlevél

Hirdetés