2024.03.28, Csütörtök
A keleti országhatárnál épít kerékpárutat a Zemplénkő
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A keleti országhatárnál épít kerékpárutat a Zemplénkő

magyarepitok.hu

2020.08.12. 15:49 - Szabó Ákos

3,7 kilométeres utat alakítanak ki a biciklis- és gyalogosforgalomnak Vámospércs és Nyírábrány között.

Hirdetés

Kerékpáros fejlesztés indulhat a Debrecent az érmihályfalvi erdélyi határral összekapcsoló 48-as főúthoz kapcsolódva, annak keleti végén. A közbeszerzési adatok alapján a Zemplénkő Kft. vállalta el a projektet – az északkelet-magyarországi mélyépítő jelenleg is dolgozik a Ke Víz 21 Zrt.-vel együtt a 48-as fejlesztésén. Mint az a fejlesztés, a most elvállalt 524 millió forintos építkezés is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában készül el.

 

A beruházással érintett terület

Az új projektben a főúthoz kapcsolódva kötik össze a Vámospércset és Nyírábrányt, illetve a határt 3,7 kilométernyi gyalogos és kerékpárúttal, mellyel a közlekedés várhatóan biztonságosabb lesz majd. Az új nyomvonalon futó, 2 és fél méter széles pálya a 48-as 24+750 és 28+000, illetve a 29+570 és 30+006 pályaszelvényei között épül meg.

A fejlesztés során többek között

  • 6160 köbméternyi földművet alakítanak ki,
  • 810 köbméternyi bitumenes pályaszerkezetet adnak át,
  • valamint több mint 7,2 kilométernyi szegélyt is kiépítenek.

A beruházásra számos jelentkező közül választották ki a Zemplénkőt: a Ke Víz is indult a közbeszerzésen, valamint a STRABAG Építő Kft., a Hazai Építőgép Társulás Kft., a HE-DO Kft. és a Tisza-Út Kft. adott még be ajánlatot.

ÚtépítésZemplénkő Kft.VámospércsNyírábrányÉrmihályfalvakerékpárútútépítés48-as útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés