2024.04.18, Csütörtök
Útfelújítással készülnek a legnagyobb hazai kerékpáros körversenyre
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Útfelújítással készülnek a legnagyobb hazai kerékpáros körversenyre

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2020.08.18. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A következő pár napban a dobogókői úton szinte végig dolgoznak a szakemberek, amelyhez váltakozó irányú forgalomirányítás kapcsolódik majd.

Hirdetés

Ismét határidőre elkészül az esztergom-környéki utak javításával a Magyar Közút - derült ki a vállalat sajtóközleményéből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években szoros együttműködésben segítette a Tour de Hongrie szervezőinek munkáját. A szakmai segítség mellett évek óta úgy ütemezik be a szakemberek a javítási, felújítási munkákat, hogy a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny ideje alatt is megfelelő minőségű szakaszokon mérkőzzenek meg egymással a profi versenyzők.

A közútkezelő idén is úgy ütemezte a javítási munkákat, hogy azok a körverseny idejére befejeződjenek, így a verseny előtt Esztergom térségében több szakaszon is nagy erőkkel dolgozik majd a vállalat.

Az idei verseny 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között zajlik majd.

 

Az elmúlt hetekben már több száz tonna melegaszfaltot bedolgoztak

A Magyar Közút esztergomi mérnöksége az elmúlt hetekben számos szakaszon végzett burkolatjavítási munkákat, mintegy 800 tonna melegaszfaltot felhasználva.

A 11-es főúton jelenleg 5 kisebb szakaszon, Pilismarót és Esztergom között van kijelölt munkaterület. A következő napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek, ugyanis 2020. augusztus 17-e, hétfő reggeltől egészen augusztus 19-e, szerda délutánig a 1111-es jelű dobogókői úton összesen 8 helyszínen végeznek további beavatkozásokat.

A fentiek gyakorlatilag azt jelentik, hogy a következő pár napban a dobogókői úton szinte végig dolgoznak a szakemberek, amelyhez váltakozó irányú forgalomirányítás kapcsolódik majd. Erre tekintettel a szakemberek azt javasolják, ha az arra közlekedő autósok, motorosok és kerékpárosok tehetik, válasszanak más, alternatív útvonalat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításEsztergom

Hírlevél

Hirdetés