2024.04.17, Szerda
Egy közkedvelt szurdokot és egy tv-tornyot tesznek elérhetővé a Zala új bicikliútjai
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Egy közkedvelt szurdokot és egy tv-tornyot tesznek elérhetővé a Zala új bicikliútjai

mti

2020.11.04. 16:39 - Hegedűs Gergely

Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar turisztikai nevezetességeit fűzik fel a projektben; a szakaszok csatlakoznak a majdani Nagykanizsa-Zalakaros kerékpárúthoz.

Hirdetés

Közel tíz kilométernyi kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki Nagykanizsa térségében turisztikai célpontokat összekötve - közölte a Zala Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A Zala Megyei Önkormányzat vezetésével létrejött konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert el 321 millió forintot a pályázatával. A konzorcium tagja a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., továbbá Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar önkormányzata.


Jövő év végére zárul a projekt

A tervezett szakaszok együttesen csaknem tíz kilométer hosszúságúak,

ebből majdnem két kilométernyi újonnan építendő pálya, nyolc kilométert pedig a meglévő utakon jelölnek ki a felületi hibák kijavítása után kerékpározható útvonalként.

Az öt szakaszból álló beruházás csatlakozik a majdani, Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárúthoz, illetve elérhetővé teszi Nagybakónakon a sokak által kedvelt Kőszikla-szurdokot, illetve Újudvaron a TV-tornyot.   

A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással megvalósuló  fejlesztés várhatóan 2021 decemberéig fejeződik be.

ÚtépítéskerékpárútNagykanizsaNagyrécseNagybakónakÚjudvar

Hírlevél

Hirdetés