2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kihirdették Eger elkerülő útjának az előkészítőit
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kihirdették Eger elkerülő útjának az előkészítőit

magyarepitok.hu

2020.11.16. 14:24 - Hegedűs Gergely

A jövőbeni beruházásban másodrendű főút jön létre, mely Egert keletről kerüli el; több nyomvonalfolyosóra készülnek tanulmányok.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette az Eger elkerülését biztosító útfejlesztés előkészítő cégeit. A szerződéses értéken 149 millió forintos munkákat a az UTIBER Közúti Beruházó Kft., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. és a Pannonway Építő Kft. végzi el.

A megyeszékhelyt az M3-as autópályával összekötő M25-ös júliusban készült el. A gyorsforgalmi út átadóján elhangzott, egy elkerülő út építését tervezik Egerhez, melynek hatástanulmánya és a tanulmányterve várhatóan 2022 első negyedévére készül el.


Az elkerülő a városi úthálózatba is becsatlakozik

A mostani közbeszerzésből kiderült, a nyertesek feladata egy összesen kb. 16 km hosszú, kétsávos út 

  • nyomvonalfolyosóira vonatkozó tanulmányterv,
  • közlekedésbiztonsági hatásvizsgálat
  • és környezeti hatástanulmány elkészítése, 
  • továbbá a környezetvédelmi engedély megszerzése.

A majdani beruházásban egy másodrendű főút jön létre, mely Egert keletről kerüli el. 

A teljes elkerülő úton várhatóan 14 csomópont épül. A tervezés során ki kell térni az elkerülő út helyi, városi úthálózatához való csatlakozási lehetőségekre is, illetve az országos közutak kapcsolatának megteremtésére, valamint a 25. sz. és 24. sz. főutak közvetlen kapcsolatának megteremtésére is.

ÚtépítéstervezésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)EgerUvaterv Zrt.Utiber Kft.Pannonway Építő Kft.M25-öselkerülő út

Hírlevél

Hirdetés