2024.04.20, Szombat
Ezen a szakaszon folytatódik a Budapest-Balaton kerékpárút építése
Illusztrációs fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ezen a szakaszon folytatódik a Budapest-Balaton kerékpárút építése

magyarepitok.hu

2021.02.22. 19:30 - Kolinek Nóra

SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében készül el a Tordas és Velence közötti szakasz.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent információk alapján a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Tordas és Velence közötti szakaszának kivitelezését közel 2 milliárd forint értékben.

A fővárost a Balatonnal összekötő úthálózat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg. A szóban forgó Tordas és Velence közötti szakasz az Etyek és Velence útvonal részeként épül meg. Az útvonal másik részén, az Etyek és Tordas közötti szakaszon a Colas Út Zrt. végzi a kivitelezést.

 

17,5 kilométeren épül ki az új szakasz

 

 

A TED-en megjelent információk alapján a kivitelező feladata az engedélyezési tervdokumentáció alapján az egységes kiviteli tervek elkészítése.

A kerékpáros útvonal kiépítése mintegy 17,5 kilométer egybefüggő hosszúságban történik meg Tordas és Velence között Kajászó, Pázmánd és Nadap településeken keresztül haladva.

Pázmándon, a Vereb-Pázmánd vízfolyás felett egy 6 méter szabadnyílású hidat is emelnek, valamint kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

Velence területén a 8119. jelű országos közúttal párhuzamosan építik ki a szakaszt, amely a Panoráma úton folytatódik.

Az M7 autópálya felett a már meglévő gyalogos-kerékpáros hídon vezetik át a kerékpáros útvonalat, amely végül becsatlakozik a Velencei-tó körüli kerékpáros útvonalhoz.

A beruházás részét képezik egyes közműveket érintő feladatok: többek között hírközlési vezetékek, villamosvezetékek, víz- és csatornavezetékek védelembe helyezése, tűzcsapok átalakítása, kőolaj szállítóvezeték átépítése, valamint út- és közvilágítási vezetékek építése.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Swietelsky Magyarország Kft.kerékpárútEtyekVelenceVelencei-tóTordas

Hírlevél

Hirdetés