2024.07.20, Szombat
Így jön létre a Budapest-Balaton kerékpárút csatlakozása a Balatoni Bringakörhöz
Illusztráció - Fotó:Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Így jön létre a Budapest-Balaton kerékpárút csatlakozása a Balatoni Bringakörhöz

magyarepitok.hu

2020.11.04. 08:31 - Hegedűs Gergely

Etyek és Tordas, valamint a 710-es főút és Balatonakarattya között jön létre új kerékpárút a Colas Út Zrt., valamint a  Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. munkájával.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt a TED-en közzétette a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal újabb szakaszaira vonatkozó közbeszerzés eredményét. A beruházásban Etyek és Tordas, valamint a 710-es főút és Balatonakarattya között épül új kerékpárút, előbbit a Colas Út Zrt., utóbbit a  Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. kivitelezi.

Etyek és Tordas között 12,31 kilométeres szakasz jön létre nettó 793 millió forintért. A közbeszerzésből kiderül, ebből 11,8 km lesz egybefüggő. A projektben 1159 méteren szélesítik a meglévő kerékpárutat, és cserélik a kopóréteget.

Megtörténik a Sajgó-patak hídjának átépítése is. Etyeken a Vajda János utca meglévő burkolatán kerékpáros nyomok felfestésével és táblázással jön létre bicikliút mintegy 500 méteren, ezt követően 2718 méteren egy földútból épül kerékpárút. Ugyancsak földútból alakítanak ki bicikliutat az Öreghegyi úton, majd az Öreghegyi présházak utcában

Mindezeken túl készül egy szakasz egy 2300 méter és egy 1492 méter hosszú burkolt mezőgazdasági útból is, annak felújításával, és forgalomtechnikai jelzések elhelyezésével. Gyúrón egy 2500 méteres földutat burkolnak le, eközben a Szent László-patak feletti hidat újraburkolják. Emellett Gyúrón egy meglévő úton kerékpáros nyomok felfestésével, táblák elhelyezésével lesz a kerékpáros útvonal kijelölve mintegy 1 kilométeren. Tordason a meglévő kerékpárút végéhez csatlakozva kerül kialakításara a kerékpáros útvonal.

A 710-es főút és Balatonakarattya közötti szakasz egybefüggően épül ki mintegy 1,29 km hosszan, csatlakozva a Balatoni Bringakör útvonalához. Az ide tervezett kerékpárút vonalvezetése párhuzamos a 7205-ös úttal, így a csapadékvizét ennek az útnak az elvezető árokrendszere fogja elvezetni.

ÚtépítéskerékpárútColasMagyar Alagútépítő és Bányászati Kft.építőipari cégekEtyekTordasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)BalatonakarattyaBalaton

Hírlevél

Hirdetés