2024.04.20, Szombat
Kerékpárút épül a Balaton délnyugati sarkánál is
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kerékpárút épül a Balaton délnyugati sarkánál is

magyarepitok.hu

2021.03.11. 08:10 - Szabó Ákos

Mintegy 10 kilométernyi kerékpárút fogja összekötni Balatonberényt Vörssel, megvan a kivitelező.

Hirdetés

Hamarosan elrajtolhat a Somogy és Zala megye határánál található Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs közötti kerékpárút építése – derül ki a közbeszerzési adatokból. A fejlesztést mintegy nettó 225 millió forintból a Reaszfalt Kft. végzi el, a projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatja. A terveket a fejlesztésben részt vevő Magyar Közút Nzrt. és a három település önkormányzata megbízásából a Bonum Via Kft. készítette el.

 

 

A mintegy 10 kilométernyi kerékpáros kapcsolat (kerékpárút, irányhelyes kerékpársáv, kerékpárosbarát utca) megvalósításával járó projekt célja a biztonságos feltételek megteremtésével az érintett településeken a környezetkímélő kerékpáros közlekedés elterjedésének elősegítése – írják a vors.hu-n.

A beruházás nem csupán közlekedési célokat szolgál, hanem a turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételeit is egyaránt javítja a Balaton Bringakörút és a Kis-Balaton vonatkozásában.

 

Több különböző megoldással születik meg az új kapcsolat

A fejlesztés során többek között új kétirányú kerékpárutat építenek

  • a 7501-es jelzésű holládi összekötő út nyugati - északi oldalán
  • és a Mise út mellett Balatonszentgyörgy – Balatonberény között, annak északnyugati oldalán az úttal párhuzamosan vezetve is.

Emellett már eddig is használt közutakon útirányjelző táblával, vagy belterületen kerékpáros nyomburkolati jelekkel jelölnek ki biztonságos pályát a biciklizőknek, illetve több leágazás is épül és csonka kerékpárutat is bekötnek a projektben készülő útvonalhoz.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.Bonum Via Kft.kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)BalatonberényBalatonszentgyörgyVörs

Hírlevél

Hirdetés