2024.04.24, Szerda
Jelentős útfelújítás rajtol el a baranyai kisvárosban
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelentős útfelújítás rajtol el a baranyai kisvárosban

magyarepitok.hu

2021.05.11. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A STRABAG meghatározó szerepet tölt be a város útfelújítási programjában, most csaknem 4 kilométernyi út munkálatait végzi el.

Hirdetés

Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út felújítása kezdődik el a STRABAG munkájával. A baranyai város életében jelentős projekt sajtótájékoztatóval egybekötött munkaterület átadással és szerződés aláírással vette kezdetét kedden. A kivitelezés nyolc hónapot vesz igénybe.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A korábbi években számos út felújítását végezte el a STRABAG Komlón, ezúttal a Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló belterületi út felújítását kezdheti meg a vállalat.

Az út négy szakaszból áll, teljes hossza csaknem 4 kilométer.

Ehhez az autóbusz-forduló is hozzátartozik, amely a beavatkozási szakasz vége. A kezdőszelvény pedig a 6542. jelű Komló-Magyarszék összekötő út 8+025 szelvényében van.

Teljesen megújul az elhasználódott út

Az út jelenleg változó szélességű, kátyús, elöregedett aszfaltburkolattal rendelkezik, mely egyes szakaszokon a közműnyomvonalak felett megsüllyedt. Ezeken a szakaszokon marás és kötőréteg csere történik majd.

A töredezett burkolatszélek miatt helyenként a szélesség nem éri el a szükséges méretet, ezeken a szakaszokon pályaszerkezet csere készül, majd az egységes pályaszerkezet kialakítása miatt a meglévő burkolat újrahasznosításával és plusz kő ráhordásával helyszíni remix burkolatalap készül. Majd erre kerül a két réteg aszfaltburkolat.

Öt buszmegállót építenek újjá

„Két és fél kilométer hosszan a legrosszabb az út állapota, itt már az alépítmény is tönkrement, ezért egy hideg remixes eljárással fogjuk először az út alapját rendbe tenni, és utána kap két réteg aszfaltot. Ezzel homogenizáljuk az egész pályaszerkezetet, így egységesen jó minőségő utat adunk át a lakosságnak” – mondta el a helyszínen a STRABAG szakembere. Az útfelújítással elkészül

  • 5900 négyzetméteren aszfalt kötőréteg AC-11 aszfaltból,
  • 5800 négyzetméteren hideg remix,
  • valamint 18 800 négyzetméteren aszfalt kopóréteg.

A projektben a buszmegállók meglévő peronjait elbontják és újraépítik.

Két buszmegálló betonburkolatot kap, három pedig aszfaltburkolattal készül el.

Az autóbusz-forduló aszfalt burkolata is megújul a kivitelezés során. A teljes szakaszon gondoskodnak a vízelvezetésről a bozótok irtásával, az átereszek és árkok tisztításával együtt.

Galéria

ÚtépítésStrabagKomlóútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés