2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

12 kilométer kerékpárút épült Sármelléken és Zalaszentgróton
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

12 kilométer kerékpárút épült Sármelléken és Zalaszentgróton

MTI

2021.06.11. 10:30 - Gyöngyösi Klaudia

A tervek szerint Sármellék, Zalavár és Hévíz összekötése, valamint Zalaszabar és Zalaszentiván összekapcsolása mellett a térségbeli, vagyis a Kis-Balaton körüli utakat rákötik a balatoni kerékpáros körútra is.

Hirdetés

Közel 300 millió forintos beruházással összesen 12 kilométernyi új kerékpárút épült, illetve lett kijelölve Sármelléken és Zalaszentgróton. Az építkezések átadása kapcsán a Sármelléken tartott sajtótájékoztatón Horváth Tibor, a település polgármestere elmondta: a Zala Megyei Önkormányzat által vezetett konzorciumi együttműködésben összesen közel 283 millió forintot nyert a két település a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretéből.

Sármelléken összesen 7600 méternyi út készült, ebből mintegy két kilométer aszfaltozott, ami egészen a Zala folyó hídjáig vezet, több mint öt kilométer pedig a falu belterületén felfestéssel lett kijelölve.

Mindezek mellett Zalaszentgróton a belvárosban alakítottak ki új utat, valamint a termálfürdő bejáratától az országos közúthoz csatlakozva épült kétirányú kerékpárút több mint négy kilométer hosszúságban.

 

Újabb fejlesztések várhatóak a jövőben

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke arról beszélt, hogy a Zala két keréken elnevezésű programhoz tartozó bicikliút-építések mellett további fejlesztéseket is terveznek a környéken.

Sármellék, Zalavár és Hévíz összekötése, valamint Zalaszabar és Zalaszentiván összekapcsolása mellett a térségbeli, vagyis a Kis-Balaton körüli utakat rákötik a balatoni kerékpáros körútra is.

ÚtépítéskerékpárútZalaszentgrótSármellékBalaton

Hírlevél

Hirdetés