2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a Szatmárnémeti felé épülő gyorsforgalmi úthoz
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Már keresik a kivitelezőt a Szatmárnémeti felé épülő gyorsforgalmi úthoz

magyarepitok.hu

2021.08.10. 18:38 - Hegedűs Gergely

Az M3-as autópálya és Ököritófülpös között egy 28,2 km hosszú négysávos utat kell kiviteleznie a nyertesnek.

Hirdetés

Megjelent az ajánlati felhívás az M3-as autópályát Mátészalkától Erdély irányába bekötő M49-es autóút első szakaszára. Az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti szakaszon egy 28,2 km hosszú négysávos utat kell kiviteleznie a majdani nyertesnek.

A projekt jelentőségét az adja, hogy a csengeri határ közelében fekvő Szatmárnémeti ezzel gyakorlatilag gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a magyar fővároshoz, ami által egy újabb jelentős mértékben magyaroklakta város elérhetősége javul.

Az új autóút ezen szakasza négy különszintű csomóponttal és öt körforgalmi csomóponttal, valamint 22 db műtárggyal jön létre. A szakaszon egy kétoldali komplex, illetve egy egyszerű pihenő is létesül.


Már a második szakasz tervezése is elindult

A beruházásban hét darab pályahíd is megépül, ezek közül kiemelkedik a Kraszna folyó felett átívelő híd. Mindezek mellett 32 kilométernyi földutat is kialakítanak az M49-essel párhuzamosan.

A projekt előzményeként ennek a szakasznak a terveit az Uvaterv Zrt. és az Unitef 83 Zrt. készítette el. Ugyanakkor már a második szakasz előkészítése is elindult: az Ököritófülpös és a csengeri országhatár közötti szakaszra májusban nyerte el a tervezői közbeszerzést a Roden Kft.

ÚtépítésM3-as autópályaM49-esMátészalkaÖköritófülpösSzatmárnémetiUvaterv Zrt.Unitef-83 Zrt.Roden Kft.

Hírlevél

Hirdetés