2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így halad a kétszer kétsávos 83-as főút építkezése - videó
NIF Zrt.

Így halad a kétszer kétsávos 83-as főút építkezése - videó

magyarepitok.hu, nif.hu

2021.11.25. 15:22 - Szabó Ákos

23 híd cölöpözésén dolgoznak Pápa gyorsforgalmi kapcsolatán. A fejlesztés a Soltút és a Duna Aszfalt fővállalkozásával és az Euroaszfalt munkájával valósul meg.

Hirdetés

Többször írtunk már a 83-as főút kicsit több, mint egy éve elrajtolt építkezéséről. A NIF Nemzeti Infrasturktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában két szakaszban döntően új nyomvonalon épül négysávos út 36 kilométeren Pápa és Győr között. A 83-as főúton a Pápa és Tét közötti déli szakasz a Duna Aszfalt Zrt., míg a Tét és Győr közötti északi szakasz a Soltút Kft. generálkivitelezésében valósul meg. A déli szakaszon az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként működik közre.

Most a NIF látványos videót tett közzé amelyen jól látható hogy halad a munka az új úton: az állami cég közleménye szerint a terveknek megfelelő tempóban haladnak.

 

 

 

Tavasszal indulnak a pályaszerkezet munkái

A videó mellett több, a fejlesztés léptékét és a kivitelezés fázisait bemutató adatot is közzétettek, így kiderül:  a humuszolási és töltésalapozási munkálatok már véget értek és a burkolat alap, illetve az aszfalt alapréteg próbabeépítését is befejezték. Így tavasszal a kiértékelések alapján a már elkészült töltéseken megindulhat a pályaszerkezet építése is.

 

 

Az óriásprojektben eddig 2,8 millió köbméter töltésanyagot építettek be.

A közművek (távközlés, elektromos, ivóvíz és szennyvíz) kiváltása 95 százalékban megvalósult, és az idei évre tervezett gázkiváltásokat is befejezték a fűtési szezonra. Kiderül még: a pályán összesen 23 híd cölöpözési munkán már dolgoznak a kivitelezők és a szerkezetépítési munkák is megkezdődtek az átkelőkön.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.EuroAszfalt Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)83-as főútútépítésPápaGyőr

Hírlevél

Hirdetés