2024.03.19, Kedd
Új autópálya-csomópontot adtak át Délkelet-Magyarországon
Fotók: mti/Rosta Tibor

Új autópálya-csomópontot adtak át Délkelet-Magyarországon

mti, magyarepitok.hu

2021.12.13. 15:09 - Szabó Ákos

A csengelei csomópont elkészültével az M5-ös autópályát a környékről mostantól összesen fél kilométernyi új úton lehet elérni. Ezzel legkevesebb 17 kilométernyi kerülőt spórolnak meg a térdégben lakók, a kapcsolatot a Strabag építette ki a csengelei pihenőhely és az autópálya között.

Hirdetés

Elkészült az M5-ös autópálya csengelei csomópontja: a településről elnevezett pihenőhely és Csengele környéki közúthálózat közötti közvetlen kapcsolatot a Strabag Általános Építő Kft. alakította ki a Magyar Közút Nzrt. beruházásában. A Csongrád-Csanád megye és Bács-Kiskun megye határán található helyszínen mintegy nettó 198 millió forintból megépült 467 méternyi új út – derül ki a közbeszerzési adatokból.

 

A beruházásal érintett terület (az M5-ös autópályát a térkép európai egységes jelzőszámával, E75-ösként jelöli)

Bár az M5-ös autópálya 15 éve elért Szegedig, a csengeleieknek mindeddig kellett várnia arra, hogy közvetlenül elérhessék a településük mellett haladó sztrádát.

Eddig legalább 17 kilométer volt az út a településről az autópályáig, mostantól viszont csak néhány száz méter.

Ennek köszönhetően pedig javulnak a Csengelén és a környező településeken élők életkörülményei.

 

15 éve várt fejleszés valósult meg

 

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nzrt. vezérigazgatója, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Tóth Tibor Imre polgármester (b-j)

Régóta esedékes adósságot sikerült törleszteni azzal, hogy közúti kapcsolat épült a településnél található pihenőhelyhez – foglalta össze Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csomópont szombati átadása alkalmából.

Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője pedig kifejtette, az autópálya-csatlakozás elkészülte a csengeleiek mellett a Pusztaszeren, Tömörkényen és Csanyteleken, és a szomszédos Bács-Kiskun megye közeli településein élők számára is könnyebbé teszi a sztráda elérését.

A közlekedési kapcsolatok javulása segíti a térség gazdasági fejlődését is

- közölte az Agrárminisztérium parlamenti államtitkári posztját is betöltő politikus.

 

 

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.M5-ösCsengeleautópályaútépítésPusztaszerTömörkényCsanytelekcsomópont

Hírlevél

Hirdetés