2024.04.18, Csütörtök
Kiderült kinek a munkájával válik négysávossá a BMW gyárhoz vezető 33-as főút
Illusztráció

Kiderült kinek a munkájával válik négysávossá a BMW gyárhoz vezető 33-as főút

magyarepitok.hu, TED

2022.02.07. 13:18 - Kolinek Nóra

A BMW gyár megközelítését szolgáló útfejlesztés a STRABAG munkájával készül el.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben hétfőn közzétette a 33-as főút M35 autópálya és a debreceni ipari park közötti 2x2 sávosra bővítésének második üteméről szóló közbeszerzési eljárás eredményét. A 17,5 milliárd forint értékű kivitelezést a STRABAG Építőipari Zrt. végezheti el.

Több alkalommal beszámoltunk a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő átfogó közúti fejlesztésekről, melyek a megvalósuló BMW gyár megközelítését szolgálják.

Térkép: NIF Zrt.

 

A kiírás szerint a 33-as főút Észak-Nyugati Gazdasági Övezet és az M35 autópálya közötti 2209 méteres szakaszán a meglévő 2x1 sávos utat 2x2 sávosra bővítik. A munkákat a forgalom folyamatos fenntartása mellett végzik el.

A főút részeként egy 2x2 sávos 95,18 méter felszerkezeti hosszúságú közúti hidat építenek a MÁV Zrt. 108-as számú Debrecen–Füzesabony vasútvonala felett, illetve egy 2x1 sávos 91,85 méter felszerkezeti hosszúságú direkt ágat vezetnek át szintén a 108-as vasútvonal felett.

A fentieken túl 4 csomóponti ágat, új jelzőlámpás csomópontokat, párhuzamos gyalog-és kerékpárutakat és mezőgazdasági földutakat alakítanak ki.

ÚtépítésStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)DebrecenBMW-gyár

Hírlevél

Hirdetés