2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Átfogó útfelújítási program kezdődik Veszprémben
Illusztráció

Átfogó útfelújítási program kezdődik Veszprémben

magyarepitok.hu, TED

2022.03.24. 11:22 - Kolinek Nóra

A megyeszékhely útjainak felújítása a SWIETELSKY Magyarország munkájával valósul meg.

Hirdetés

A veszprémi önkormányzat az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette a város területén lévő utak korszerűsítésére kiírt eljárás nyertesét. A közel nettó 2,6 milliárd forint értékű munkát a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezheti el.

A keretmegállapodás mélyépítési feladatok ellátását tartalmazza Veszprém területén, ennek során útburkolatok megerősítésére, útszélesítési, akadálymentesítési, kerékpárút- és járdaburkolatok felújítási munkáinak elvégzésére kerül sor, beleértve a kapcsolódó közmű és csapadékvíz elvezető rendszerrel kapcsolatos rekonstrukciós, valamint zöldfelület rendezési feladatokat is.

A közlöny információ szerint az egyedi szerződések értéke előzetesen, pontosan nem meghatározható, előreláthatóan 2022-ben 1,8 milliárd forint, míg 2023-ban 800 millió forint összértékűek.

 

A városban új térkőburkolatok is épülnek

A kiírás tartalmazza, hogy a nyertes ajánlattevőnek azonos időben egyszerre több (kb. 15-20), feladatot is el kell tudnia látni, így a párhuzamos munkavégzés, a kivitelezési munkák összehangolása és az egyidejű lebonyolítás is elvárás.

Az egy időben megvalósítandó egyedi szerződések várható összmennyisége útfelújítás során hozzávetőleg 5750 köbméter aszfalt bedolgozását teszik szükségessé a közműépítési és/vagy csapadékvíz-elvezetési munkák elvégzésével. A munkákat a forgalom folyamatos fenntartása mellett kell elvégezniük a SWIETESKY szakembereinek.

A projektben hozzávetőleg 5500 négyzetméter nagyságú felületen új térkőburkolatot építenek, továbbá növénytelepítést is végeznek.

 

 

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Veszprémútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés