2024.04.18, Csütörtök
Öt ütemben épül át az egri Vécseyvölgy utca csomópontja: már elkészült a Várállomás melletti átjáró is
Fotók: HE-DO Kft.

Öt ütemben épül át az egri Vécseyvölgy utca csomópontja: már elkészült a Várállomás melletti átjáró is

magyarepitok.hu, HE-DO Kft.

2022.07.18. 18:30 - Füzi Nikolett

A HE-DO kivitelezésében hamarosan a 2504-es jelű út keleti felének átépítése is megkezdődik az egri Vécseyvölgy utca – Gárdonyi utca kulcsfontosságú csomópontjának átépítése során.

Hirdetés

Jól halad a 2504-es jelű, Eger – Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca) – Gárdonyi utca balesetveszélyes csomópontjának átépítésével a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. – olvasható a társaság honlapján megjelent tájékoztatásában.

Ahogyan arról korábban már lapunk is beszámolt, a kivitelezési pályázatot az átépítésre a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki többek között a közlekedés biztonságosabbá tétele, a balesetek számának csökkentése, a szabályozott gyalogosközlekedés kiépítése és az időszakos városi forgalomfeltorlódás csökkentése érdekében.

A projekt keretében a csomópont 360 méter hosszon épül át, továbbá új gyalogátkelőkkel is gazdagodik:

a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy u., Gárdonyi Géza u. és Zoltay István u. csomópontjában négy, a Vécsey Sándor u. és a Dézsmaház u. kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

 

Fotó: HE-DO Kft.

 

Július közepén már a harmadik ütem is kezdetét veszi

„A tervezési és engedélyezési eljárásokat követően a csomópont átépítését 2022. március 16-án kezdtük el. A kivitelezés első ütemében az önkormányzati fenntartású Gárdonyi utca készült el az érintett infrastrukturális elemek kiváltásával és védelembe helyezésével együtt. Az építés második üteme elindult, kollégáim a 2504-es jelű út nyugati oldalán dolgoznak – tájékoztatott a kivitelezéssel kapcsolatban Reichardt Jenő projektvezető. Hozzátette,

 „Már végeztünk az érintett vasúti átjáró átépítésével és a biztosítóberendezésének kapacitásbővítésével, továbbá ebben az ütemben készül el a csomópont jelzőlámpa rendszerének legnagyobb része is.”

A munkálatok a harmadik ütemmel folytatódnak idén július közepétől, amelyben átépül a 2504-es jelű út keleti fele, majd a negyedik ütemben a Zoltay István utca felújítása következik.

Végezetül a szakember az utolsó, ötödik ütem kapcsán kifejtette, ezalatt kerül sor a Vécsey Sándor utca felújítására, valamint várhatóan augusztus közepe és szeptember közepe között megépül az ide tervezett parkoló is. A kivitelezés legvégén a szakemberek a forgalomtechnikai munkákat és a tereprendezési feladatokat hajtják végre a csomópont teljes területén.

A csomópont műszaki átadás-átvételét a tervek szerint idén novemberben fejeződik be.

ÚtépítésHE-DONemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Egerútépítésútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés