2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Az Y-híd beruházáshoz kapcsolódóan Graffiti Alkotóparkot alakítanak ki Miskolcon

Az Y-híd beruházáshoz kapcsolódóan Graffiti Alkotóparkot alakítanak ki Miskolcon

Boon.hu

2022.08.22. 15:53 - Kolinek Nóra

A Vörösmarty utcán elbontott épületek helyén parkot alakít ki a HEDO Kft.

Hirdetés

Graffiti parkot tervez a miskolci önkormányzat az Y-híd lábához, a Vörösmarty utca azon szakaszára, ahol korábban, az építkezés kezdetén a házakat lebontották – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál hírei között.

A lap úgy tájékoztatott, hogy a hírt hivatalosan nem erősítették meg a városházán, az Y-híd beruházója, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) azonban igen.

Rendszeresen tudósítunk egész város közlekedésére kiható komplex beruházásról, melyben a kivitelezési munkát fővállalkozóként a HE-DO Kft. végzi mintegy nettó 13,5 milliárd forint értékben. A műtárgyépítési feladatokat a KM Építő Kft. alvállalkozóként látja el. A nem mindennapi híd terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette el. A híd támfalai előregyártott elemekből készültek, amelyeket a CLC Construct Kft. a helyszínen állított össze.

A korábban elbontott épületek helye jelenleg építőanyag depóként funkcionál. A tereprendezést, a földmunkát és növénytelepítési munkálatokat a kivitelező végzi majd el a kivitelezést követően.

 

A parkot több mint 3000 négyzetméteres területen alakítják ki

„A helyszínen tárolt anyagok beépítését követően a területen Miskolc önkormányzatának koncepciótervét alapul véve egy úgynevezett Graffiti Alkotóparkot alakítunk ki. A park végleges terveinek kidolgozása az önkormányzattal együttműködve zajlik jelenleg. A kivitelezés a tárolt építőanyagok felhasználását követően kezdődhet meg, és befejezési határideje 2022. év vége” – hivatkozott a NIF Zrt. tájékoztatására a Boon.hu

A 3000 négyzetméteres nagyságú park nagy része zöldfelület lesz, a fennmaradó részt térkővel burkolják majd. A park területén egymáshoz képest aszimmetrikus pengefalakat alakítanak ki, különböző nagyságú alkotófelületekkel.

A NIF Zrt. további tájékoztatása szerint a területen a városban létesített parkokhoz hasonlóan itt is padokat és szeméttároló kukákat helyeznek ki.

 

Még az idén megindulhat a közlekedés az Y-hídon

„A parkot déli irányból határoló, jelenleg kerítés funkciót ellátó, elbontott épületek meghagyott falazatai is megújulnak, megerősítésüket követően egységes felületet kapnak”, nyilatkozta a NIF Zrt. Korábban azt is írták, hogy az érintett területek növénygondozási illetve karbantartási feladatait még 3 éven keresztül, jótállás keretein belül a vállalkozó végzi. A jótállási időszak leteltét követően az említett feladatok a miskolci önkormányzat feladatkörébe fognak tartozni.

Az Y-híd – amelynek egyik ága a Vörösmarty utca folytatásaként a Tiszai pályaudvar, a másik Martinkertváros felé halad majd – október 31-ig készül el a tervek szerint, ahogy korábban megírtuk december végén tervezik átadni a forgalomnak.

 

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Speciálterv Építőmérnöki Kft.CLC-Construct Kft.hídépítésMiskolc Y-hídMiskolc

Hírlevél

Hirdetés