2024.09.24, Kedd
Megvan a zalaegerszegi agglomerációba tervezett kerékpárút kivitelezője
Illusztáció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megvan a zalaegerszegi agglomerációba tervezett kerékpárút kivitelezője

magyarepitok.hu

2024.09.23. 14:34 - Szabó Ákos

A Zala-Völgye kerékpárút és Teskánd felé kapcsolatot teremtő bringautat várhatóan a Sprint Kft. építheti majd fel.

Hirdetés

Idén májusban írtunk arról, hogy keresik a kivitelezőt Zalaegerszeg és Teskánd önkormányzatai egy új kerékpárút megvalósításához, a napokban eredményt is hirdettek az uniós közbeszerzési adatok szerint. A nyertes, nettó 594 millió forintos ajánlatot a szintén zalaegerszegi SPRINT Kft. adta, így várhatóan hamarosan elkezdődhet majd az építkezés.

Az uniós TOP Plusz támogatással meghirdetett projekt a Teskánd – Zalaegerszeg, 3468 méter hosszú fő útvonalból, valamint három kapcsolódó pályából áll:

  • a teskándi északnyugati ág 183 méter,
  • az andráshidai ág 326 méter,
  • az ebergényi ág pedig 149 méter hosszú lesz.

Az összesen 4,126 kilométernyi kerékpárút építkezését várhatóan jóval kevesebb mint egy év alatt, a munkakezdéstől számítva 270 napos határidővel fejezik majd be.

 

Erre haladhat majd a pálya

 

 

A tervek szerint az új kerékpárút Teskándon a Május 1. utcáról indul majd el. A Zala-Völgye kerékpárút hálózatába a település északkeleti határa közelében található vasúti töltésen keresztül teremtenek összeköttetést. A fő nyomvonal a 7405. számú út nyugati oldalán fog haladni, majd az Újhegyi utcai csatlakozás környezetében átvált a keleti oldalra. Ezt követően a új kerékpárút a 762. számú út déli oldalán vezet tovább, majd a Városvég utcai csatlakozás előtt keresztezi az országos kezelésű utat.

Innen a nyomvonal a Bíbor utcát keresztezve halad tovább, majd a nem használt vasúti nyomvonalon éri el a Belső tehermentesítő utcai csatlakozást. Ezt követően az önkormányzati kezelésű út északi oldalán folytatódik a Malom utcai csomópontig, ahol végül kapcsolódik a már meglévő nyugati irányú kerékpárúthoz.

 

Új híddal gazdagodhat a környék

A közbeszerzési információk szerint mellékágként az Újhegyi utcai átvezetéstől épülhet majd mintegy 325 méter hosszú gyalog- és kerékpárút az andráshidai városrész irányába, a távlati fejlesztés lehetőségét biztosítva. Szintén távlati lehetőségként, Ebergény megközelítését előkészítve, a Belső tehermentesítő utca és Helikon utca közötti szakaszon szintén gyalog- és kerékpárút készül majd el.

ÚtépítésZalaegerszegSPRINT Kft.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)kerékpárúthídépítés

Hírlevél

Hirdetés