2024.04.20, Szombat
Vasútvonal készült el a Balaton mellett
A kép illusztráció (csodalatosbalaton.hu)

Vasútvonal készült el a Balaton mellett

mti, magyarepitok.hu

2019.12.05. 07:57 - Szabó Ákos

A Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút felújítását befejezték, jövőre újabb szakaszon indul el a munka a közvetlen közelében.

Hirdetés

Nemrég megírtuk: a MÁV bejelentette a balatonfenyvesi kisvasúthálózat csisztafürdői gyógykomplexumhoz veveztő ágának rekonstrukcióját, szerdán ezt az ígéretet erősítették meg egy sajtóeseményen. A tájékoztatót egy másik vonal felújításának lezárulta kapcsán tartották: ez szintén Balatonfenyvesről vezet Somogyszentpálba összesen mintegy 13 kilométer hosszan. Itt a hétvégén indult újra a forgalom a tavaly óta több szakaszban zajló munkák befejeztével.

 

18 éve használaton kívüli vonalat élesztenek újjá

Míg ennek a vonalnak a munkálataira 474 millió forintot biztosított az állam és a MÁV, a Csisztafürdőre vezető ág fejlesztésére mintegy 2,1 milliárd forint fog jutni. Homolya Róbert vezérigazgató elmondta: a MÁV a forrást megkapta, így megkezdődik a kisvasút

18 éve üzemszünet alatt álló, így mára növénnyel borított 8,3 kilométeres szakaszának a teljes újjáépítése.

 

Egyre népszerűbb Balatonfenyvesen a kisvasút

Az idei nyári főszezon két hónapjában több mint 54 százalékkal nőtt a fenyvesi kisvasút használatban levő szakaszainak utasforgalma tavalyhoz képest, júliusban és augusztusban mintegy 50 ezren utaztak a járatokon.

A kisvasúton december elejétől naponta 10 járattal utazhatnak a kirándulók és a térségben élők, a nyári főszezonban pedig naponta 14 vonat indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a szerelvények.

VasútfejlesztésBalatonfenyveserdei kisvasutakvasútfejlesztésturizmus

Hírlevél

Hirdetés