2024.03.28, Csütörtök
Megújul Zala megye 130 éves múlttal bíró vasútvonala
illusztráció - Kincses Péter/magyarepitok.hu

Megújul Zala megye 130 éves múlttal bíró vasútvonala

mti, magyarepitok.hu

2020.07.21. 10:27 - Hegedűs Gergely

A megyeszékhely és a szlovén határ közötti közel 50 kilométeres szakasz fejlesztéséhez kiválasztották a tervezőt.

Hirdetés

A Ring Mérnöki Iroda Kft. tervezheti meg a Zalaegerszeg-Rédics vasútvonal felújítását 1,2 milliárd forintért - közölte kedden közösségi oldalán Zalaegerszeg polgármestere. Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) jelezte: a nyílt, európai uniós közbeszerzési tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az EU-s közbeszerzési közlönyben.

A szóban forgó vasúti pályát 1890-ben adták át, korábban Alsólendván át egészen Csáktornyáig vezetett, ám a trianoni döntés kettészelte. A magyar határnál fekvő Rédics és a szlovéniai (korábban jugoszláviai) Alsdólendva közötti szakaszát felszedték 1947-ben, a második világháború után.


Jelentős lassújel korlátozza a sebességet

A korábbi közbeszerzési hirdetményből kiderült, az egyvágányú vasútvonal jelen állapotában dízelvontatású mellékvonalként működik, melyen jelentős lassújel korlátozza a sebességet.

A vasútvonal 48,7 kilométer hosszú, hat állomás és nyolc megállóhely található a szakaszon. A vonal a Szlovéniával való újbóli összeköttetést is biztosíthatja.

A nyertes tervező cég feladata a felújítás engedélyezési-, továbbá kivitelezésre alkalmas tendertervének az elkészítése. A nyertessel június 30-án kötött szerződést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

VasútfejlesztésRédicsZalaegerszegtervezésRing Mérnöki Iroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés