2024.03.29, Péntek
Ezzel a fejlesztéssel lesz mindenki számára elérhető a metró Dózsa György úti megállója
Új felvonó a Kispest-Határ út állomáson (magyarepitok.hu/Nagy Mihály)

Ezzel a fejlesztéssel lesz mindenki számára elérhető a metró Dózsa György úti megállója

magyarepitok.hu

2020.12.20. 08:06 - Szabó Ákos

Az M3-as rekonstrukciójának északi és déli üteme már elkészült, a szerelvények járnak a szakaszokon, az akadálymentesítés azonban még folytatódik. Egy újabb megálló befejező feladatainak elvégzéséről állapodott meg a szakaszokon korábban is dolgozó STRABAG.

Hirdetés

Novemberben adták át a fővárosi M3-as metró déli ütemét: az ünnepélyes eseményen lapunk tudósítója is jelen volt és képriporttal számoltunk be róla. Az északi szakaszról hasonló módon számoltunk be 2019-ben.

Az északi és déli szakaszon a megállók munkálatait elvégző STRABAG Építőipari Zrt most az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint akadálymentesítéssel folytathatja a munkát: a Dózsa György úti állomáson nyerték meg a feladatra kiírt tendert.

 

 

Két liftet építenek

A metróállomás és az aluljáró akadálymentesítése két lift beépítésével történik meg. A megálló Kőbánya-Kispest metróállomás felé vezető oldalán a jelenlegi rámpa helyén, a peron az aluljáró és a felszín között jár majd a felvonó. Az Újpest-Központ metróállomás felé vezető irányban pedig a peron és az aluljáró között alakítják ki a liftet.

Az engedélyezési tervek már rendelkezésre állnak, a kiviteli terveket ezek alapján készítik el. A projekt költsége mintegy nettó 1,97 milliárd forint, a beruházó BKV Zrt. információi szerint 2022-ben zárul le majd a munka.

 

Felvonó a Népligetnél (Horváth Bence/BKV Zrt.)
VasútfejlesztésStrabagM3-as metróBudapest

Hírlevél

Hirdetés