2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Tovább fejlesztik a főváros egyik legforgalmasabb metrós csomópontját
Képünk illusztráció

Tovább fejlesztik a főváros egyik legforgalmasabb metrós csomópontját

magyarepitok.hu

2021.12.06. 08:01 - Hegedűs Gergely

A Göncz Árpád városközpontnál található aluljáró az egyik legkomplexebb rendszer M3-as metróvonal mentén.

Hirdetés

A BKK kihirdette a budapesti M3-as metróvonalon a Göncz Árpád városközpont megálló fejlesztését célzó közbeszerzés nyertesét. A metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos aluljáró felújítását és felszíni akadálymentesítését a STRABAG Generálépítő Kft. kivitelezi nettó 3,973 milliárd forintos szerződéses értéken.

A közbeszerzésből kiderül, a Göncz Árpád városközpontnál található aluljáró az M3-as metróvonal mentén létesített aluljárórendszerek között az egyik legkomplexebb rendszer, mind szerkezeti megoldásait, mind az utasforgalmi terek összetettségét tekintve. A kiírás szerint a projektben az aluljáró megújul, és akadálymentes elérést biztosít a felszín és a metró peronok között.

A beruházásban megújul az aluljáró burkolata: mind a járófelület, mind az oldalfalak szintjén. Az új burkolatok elkészítése előtt korszerűsödik az elektromos hálózat, a víziközmű rendszer. A modern világítás mellett új térfigyelő- és tűzjelző rendszer épül ki. Egységes arculatú, az árusításhoz megfelelő alapterületű üzlethelyiségeket is kialakítanak a fejlesztésben. Az utasforgalmi terek építészeti megújításra kerülnek (burkolatok, világítás, utastájékoztatás).

Az aluljárófelújítás keretében az aluljáró három lépcsőkijáratában egy-egy felvonó is megépül.

VasútfejlesztésmetrófejlesztésközlekedésfejlesztésStrabag

Hírlevél

Hirdetés