2024.03.29, Péntek
Szerkezetkész a Liszt Ferenc repülőtér új szállodája
MTI

Szerkezetkész a Liszt Ferenc repülőtér új szállodája

MTI, market.hu

2017.05.24. 13:28 - Antal Zsófia

Bokrétaavatót tartottak a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotelben, mely várhatóan novemberre készül el.

Hirdetés

Várhatóan még ebben az évben megnyílik a 2-es terminál előtti külső parkoló helyszínén épülő repülőtéri szálloda a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - jelentette be a beruházó Wing Zrt. és a Budapest Airport szerdán, a szálloda bokrétaünnepségén.

Noah Steinberg, a Wing Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a budapesti repülőtér egyike volt a világ azon kevés fővárosi repülőtereinek, ahol nem volt terminálhoz kötött szálloda. Véleménye szerint a beruházás megvalósulása nemcsak a repülőtérnek fontos, hanem a magyar gazdaság és a turizmus is profitálni fog belőle.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója felidézte, hogy 10 évvel ezelőtt kezdték meg a repülőtér fejlesztését, azóta összesen 110 milliárd forintot költöttek az infrastruktúra bővítésére, felújítására. A szálloda építése már az újabb, 50 milliárd forintos BUD 2020 fejlesztési program része, amelynek keretében számos más beruházást is végrehajt a repülőtér üzemeltetője.

Az Aspectus Architect Zrt. által tervezett szálloda különlegessége, hogy közvetlen, fedett gyalogos folyosó köti majd össze a terminállal, tehát az utasok egyszerűen átsétálhatnak a hotelből a repülőtérre. A szálloda üzemeltetését a fejlesztők az Orbis Hotel csoporthoz tartozó Ibis Styles hotelláncra bízták.

fotó: MTI

Az 5200 négyzetméteres, ötszintes, belső udvaros szállodában – melynek építése tavaly augusztusban kezdődött – összesen 145, a repülőtér hangulatát idéző, a kor belsőépítészeti trendjeit követő szobát alakítanak ki. A normál méretű szobák 16, az apartmanok 36 négyzetméteresek lesznek. Az összesen 350 négyzetméteres, két különálló teremre bontható konferenciarészleg akár 120 fő befogadására is alkalmas lesz. Kisebb szemináriumi termeket és egy különálló tárgyalót is igénybe vehetnek majd az üzleti utazók.

Az Ibis Styles Budapest Airport Hotel vendéglátó részlege egy 100 fő befogadóképességű étteremből és egy lobby bárból áll. A tervezett étterem és a bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is, akik két repülőjárat között, az átszállás idején vennék igénybe a szálloda éttermét vagy bárját. A magyarországi üzletemberek itt bonyolíthatják találkozóikat külföldi partnereikkel.

Wing Zrt.Market Építő Zrt.AktuálisszállodaberuházásLiszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés