2024.03.19, Kedd
Jövő év végére fejeződhet be a siófoki sportcsarnok építése
holmagazin.hu

Jövő év végére fejeződhet be a siófoki sportcsarnok építése

MTI

2016.12.27. 10:12 - Antal Zsófia

A szerkezetkész állapotú csarnok építését egy kormánytámogatásnak köszönhetően februárban folytatják, s az állam a sportkomplexum területét is megvásárolja.

Hirdetés

A kormány 1,9 milliárd forintot juttat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok építésének befejezésére. A csarnok állami beruházásként valósul meg, és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn - közölte Bíró Bence, a sportklub sajtófelelőse pénteken.

A sajtófelelős tájékoztatása szerint Siófokon jelenleg nincs olyan fedett komplexum, amely alkalmas lenne jelentősebb rendezvények megtartására. A helyi kézilabdaklub hazai NB I-es mérkőzéseinek évek óta az egyik helyi iskola tornaterme ad otthont.

Két éve jelentették be, hogy TAO-támogatásból megépülhet a többcélú sportcsarnok. A kivitelezés tavaly kezdődött meg, de csak a szerkezetkész állapotig jutott. A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak.

 

Ötszázzal több főt fogad be az új csarnok

Fodor János, a klub ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a TAO-támogatások ilyen léptékű fejlesztéshez nem elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legfiatalabb kézilabdázók számára.

Az ügyvezető közlése szerint az állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A létesítmény az eredeti terveknél ötszázzal több, 1500 fő befogadására lesz alkalmas.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokSiófok

Hírlevél

Hirdetés